Και ο Ολυμπιακός στην τετράδα

19:17 8/5/2014 - Πηγή: AEK365

Τι κι αν δεν είχαν στη διάθεσή τους το Ματ Λοτζέσκι και τον Κώστα Σλούκα εξαιτίας τραυματισμού οι Πειραιώτες πέρασαν με άνεση από το «Nick Galis Hall», κάνοντας το 2-0 στην προημιτελική σειρά των φετινών πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ απέναντι στο συγκρότημα του Μίλαν Μίνιτς. Έτσι, εξασφάλισαν την παρουσία τους στην 4άδα και θα αντιμετωπίσουν τον Πανιώνιο με

πλεονέκτημα έδρας.

Σε σωρεία λαθών ανάγκασε τον Ολυμπιακό ο Άρης στο πρώτο μέρος, παρ' όλα αυτά δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός παρά μόνο για ένα πεντάλεπτο (4-5). Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους, κυριάρχησαν τα ριμπάουντ και σφίγγοντας την άμυνά τους ξέφυγαν με 17-8 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και με 27-18 στο 17', για να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ έχοντας ήδη χτίσει διαφορά δέκα πόντων (26-36). Πρίντεζης και Σπανούλης είχαν και οι δύο μαζί 15 πόντους, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν στο πρώτο μέρος με καλά ποσοστά (6/11 δίποντα και 5/13 τρίποντα), αντίθετα με τους Θεσσαλονικείς που περιορίστηκαν στα 9/31 σουτ εντός παιδιάς.

Διαδοχικά άστοχα σουτ στην έναρξη του δεύτερου μέρους δεν έφεραν σημαντικές αλλαγές στην εξέλιξη του ματς. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης με τρίποντο και φάουλ έδωσε «ανάσα» στην ομάδα του (32-38), αλλά τέσσερις αναπάντητοι πόντοι του Στράτου Περπέρογλου αποκατέστησαν άμεσα την τάξη (32-42) και το νέο σερί, έξι πόντων του Σπανούλη έκανε την κατάσταση μη αναστρέψιμη (33-48). Εξάλλου, ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν άλλο το ρυθμό των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα (34-56 στο 27'). Ο προημιτελικός απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την τρίτη περίοδο να λήγει στο +19 (40-59) για τους φιλοξενούμενους, που έφθασαν σε άνετη νίκη πρόκριση στην 4άδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα