Και ο Ιβάν…χαλιέται

22:35 26/6/2013 - Πηγή: AEK365

Σε σύγχυση μου φαίνεται ότι βρίσκεται ο συμπαθής Ιβάν Σαββίδης, με την συσχέτιση που επιχείρησε να κάνει ανάμεσα στο θέμα της πτώχευσης της ΠΑΕ ΑΕΚ και των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μόνο σε σύγχυση μπορεί να οφείλονται αυτά που είπε. Τι πάει να πει αν δεν πληρώνει η ΑΕΚ, να μην πληρώνει και ο ΠΑΟΚ;

Η ΑΕΚ

πληρώνει και με το παραπάνω. Θα παίζει στην Γ' Εθνική του χρόνου. Πληρώνει με αίμα τα εγκλήματα που έγιναν σε βάρος της την τελευταία δεκαετία. Άσχετα με το αν προσφέρεται μια τεράστια ευκαιρία λόγω Μελισσανίδη, το τίμημα είναι συγκεκριμένο και βαρύ.

Αν και ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να πληρώσει, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, όπως του δίνει περιθώριο ο νόμος. Ειδική εκκαθάριση και ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Τόσο απλά.

Πλάκα θα έχει να βρει και ανταπόκριση η σαχλαμάρα του Ιβάν Σαββίδη και να αρχίζουν στον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται για ευνοϊκή μεταχείριση της ΑΕΚ. Μόνο αυτό μένει να δούμε.

Για να μη πάμε σε αναλυτική εξέταση του πως ο ΠΑΟΚ τόσα χρόνια όχι μόνο επιβιώνει, αλλά και πρωταγωνιστεί, με δεδομένο το πρόβλημα του μεγάλου χρέους.

Μέσα σε λίγα 24ωρα η ΑΕΚ έχει βρεθεί στο στόχαστρο του «ερυθρόλευκου» Τύπου και της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Για δυο διαφορετικά θέματα, με κοινό χαρακτηριστικό πως και τα δύο είναι για γέλια.

Τέλος πάντων για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα. Η ΑΕΚ συνολικά σαν κοινωνία, πήρε μια απόφαση γενναία. Για να είμαστε ειλικρινείς, η παρουσία του Μελισσανίδη είναι το στοιχείο που κάνει την διαφορά, αλλά και πάλι η απόφαση ήταν γενναία.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ΑΕΚ, σε μια πρωτόφανη επίδειξη ωριμότητας έχει δεχτεί την αναγκαιότητα αυτής της πορείας, με την ελπίδα ότι γίνεται η αφετηρία της οριστικής απελευθέρωσης της ομάδας από τα δεινά του πρόσφατου παρελθόντος.

Το βάρος μιας τέτοιας απόφασης, πιστεύω πως μόνο η κοινωνία της ΑΕΚ μπορούσε να το σηκώσει. Και καμιάς άλλης από τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες. Γιατί ο ΑΕΚτζής έχει μια σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους. Έχει μάθει να υποβάλλεται σε θυσίες, έχει μάθει να πληρώνει ακριβό αντίτιμο για τις χαρές που παίρνει από την ομάδα του και βασικά δεν έχει μάθει να είναι ζήτουλας.

Βάλτε τους Ολυμπιακούς, τους Παναθηναϊκούς, τους ΠΑΟΚτζήδες σε αυτή τη διαδικασία κι ελάτε να μου πείτε τι θα γίνει. Θα χαλάσουν τον κόσμο για να γίνει όποια αυθαιρεσία είναι δυνατό να γίνει, για να την γλιτώσουν. Οι ΑΕΚτζήδες δεν θα το κάνουν ποτέ αυτό. Μερικές φορές βέβαια αυτό γίνεται σε σημείο υπερβολής, αλλά τώρα δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο.

Αντί λοιπόν να το βουλώνουν όλοι τους και να υποκλίνονται για μια ακόμη φορά μπροστά στο μεγαλείο αυτού του κόσμου, βρήκαν κάποιοι το θράσος να πουν ότι «η ΑΕΚ δεν πληρώνει». Ήμαρτον.

Τελικά όσο περνάει ο καιρός θα ανακαλύπτουμε πως αυτή η ιστορία που διαδραματίζεται στην ΑΕΚ, ενοχλεί πολύ περισσότερο από όσο θα μπορούσαμε να είχαμε φανταστεί ποτέ. Κι αυτό αναδεικνύει όσο τίποτε άλλο και το πόσο θετική ήταν για την ομάδα μας η εξέλιξη που ζούμε.

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΩΡΑ των σπορ"

Keywords
Τυχαία Θέματα