Ήττα σοκ για ΠΑΟΚ

21:01 25/9/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ-2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.-ΠΑΟΚ: 1-0
Γήπεδο: Καυταντζόγλειο

Μπορεί ο «Δικέφαλος» να είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο Καυτανζόγλειο αλλά οι «Πόντιοι» με το... χρυσό γκολ του Ευσταθίου πήραν τη μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων

Το μεγάλο... μπαμ

στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου ακούστηκε στο τελευταίο ματς. Ο Απόλλων 1926 υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο και κατάφερε με το τέρμα του Ευσταθίου στο 18' να πάρει τη νίκη απέναντι στον «Δικέφαλο» που είχε τον έλεγχο του αγώνα καθ' όλη τη διάρκειά του αλλά και φάσεις μπροστά από την εστία του Βρονταρά.

Προς τέρψιν των φιλάθλων που βρίσκονταν στις εξέδρες του Καυτανζογλείου τόσο ο Απόλλων 1926 όσο και ο ΠΑΟΚ θέλησαν από την αρχή του αγώνα να δώσουν γρήγορο ρυθμό στο ματς δείχνοντας τις επιθετικές τους διαθέσεις. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η μπάλα πήγαινε «πάνω κάτω» οι καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες ήταν ελάχιστες. Πάντως ο «Δικέφαλος» μετά το πέρας του πρώτου 10λέπτου ανέλαβε τα ηνία του αγώνα έχοντας καλές στιγμές με τους Παπαδόπουλο και Πόζογλου στο 15' και το 17', αντίστοιχα. Όμως οι, τυπικά, γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν στο 18' ο Ευσταθίου έκανε το σουτ και νικώντας τον Γιακουμή έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με τον «Δικέφαλο» να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να δυσκολεύεται ιδιαίτερα απέναντι στην καλά στημένη άμυνα του Απόλλωνα που έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Ενδεικτικό της εικόνας του πρώτου μέρους μετά το γκολ είναι πως μετά το 20' δεν σημειώθηκε ουσιαστικά καμία αξιόλογη φάση με το 1-0 να μένει ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο Αναστασιάδης στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους πέρασε στο ματς του Τζανδάρη και Αθανασιάδη θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του που διατήρησε τον έλεγχο του ματς κλείνοντας ουσιαστικά τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο. Μάλιστα ο «Δικέφαλος» βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ στο 61' όταν ο Βρονταράς έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα ύστερα από την κεφαλιά του Αθανασιάδη.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο αυξανόταν η κατοχή της μπάλας από πλευράς ΠΑΟΚ αλλά τις περισσότερες φορές έβρισκε κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία του Βρονταρά και όταν παρουσιαζόταν η ευκαιρία, οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν είχαν καθαρό μυαλό στο τελείωμα. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Μάκη Δανδίκα έδειχναν μεγαλύτερη προσοχή στα μετόπισθεν χωρίς διάθεση να ρισκάρουν βγαίνοντας μπροστά και κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη ξεκινώντας με το δεξί τη σεζόν, καθώς αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ματς τους, με τον ΠΑΟΚ να πέφτει... θύμα του κανόνα που θέλει το Κύπελλο θεσμό των εκπλήξεων.

AΠΟΛΛΩΝ 1926 (Μάκης Δανδίκας): Βρονταράς, Γαλανόπουλος, Κατσιαρός, Μπερτίν, Βαγγελόπουλος, Ακασού (52' Ολίσε), Καράμπελας, Ευσταθίου, Μπιτσάκος, Νατσιόπουλος (66' Σουλίδης), Γκέσιος (76' Αναστασίου)

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Κίτσιου, Ποζατζίδης (74' Σκόνδρας), Τζιόλης, Σαββίδης (52' Τζανδάρης), Μάρτενς, Γκολάσα, Πόζογλου (52' Αθανασιάδης), Κουλούρης, Παπαδόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα