Ισόβιες ποινές για τη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια

22:16 9/6/2014 - Πηγή: AEK365

Σε ισόβια καταδικάστηκαν δύο από τους πέντε καταδικασθέντες για τη στυγερή δολοφονία της δημοσιογράφου και σφοδρής επικρίτριας του πολέμου στην Τσετσενία Άννα Πολιτκόφσκαγια.

Ποινή ισοβίων επιβλήθηκε στον Ρουστάμ Μαχμούντοφ, φυσικό αυτουργό της δολοφονίας. Ο θείος του, Λομ-Αλί Γκαϊτουκάγεφ, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι εκείνος οργάνωσε το φόνο, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία Interfax και Ria Novosti.

Οι τρεις συνεργοί τους καταδικάστηκαν σε ποινές από 12 μέχρι 20 χρόνια κάθειρξης.

Η 48χρονη Πολιτκόφσκαγια,

η οποία ειδικευόταν σε θέματα διαφθοράς και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτελέστηκε το 2006. Έως σήμερα, οκτώ χρόνια μετά το έγκλημα, ο άνθρωπος που διέταξε τη δολοφονία παραμένει ασύλληπτος.

Το δικαστήριο επικύρωσε την ποινή ισόβιας κάθειρξης που είχαν ζητήσει οι εισαγγελικές αρχές για τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, όμως στους συνεργούς επιβλήθηκαν μικρότερες ποινές από αυτές που πρότειναν οι εισαγγελείς.

Τα δύο αδέλφια του Μαχμούντοφ, ο Ιμπραγκίμ και ο Τζαμπράιλ, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 12 και 14 ετών επειδή βοήθησαν να εντοπιστεί η Πολιτκόφσκαγια την ημέρα της δολοφονίας της.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος, ο πρώην αστυνομικός Σεργκέι Χατζικουρμπάνοφ, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για το ρόλο που διαδραμάτισε στην προετοιμασία της επίθεσης εναντίον της δημοσιογράφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα