Ισόβια στους ομοφυλόφιλους της Ουγκάντα!

22:29 13/11/2012 - Πηγή: AEK365

Με την ισόβια κάθειρξη πιθανότατα να βρεθούν αντιμέτωποι οι ομοφυλόφιλοι κάτοικοι της Ουγκάντα, καθώς σήμερα η πρόεδρος της Βουλής της χώρας, Ρεμπέκα Καντάγκα, δήλωσε ότι θέλει να κάνει «χριστουγεννιάτικο δώρο» σε όλους τους κατοίκους της Ουγκάντας ένα νόμο που προβλέπει την επιβολή απάνθρωπων ποινών στους ομοφυλόφιλους.

Αρχικά το νομοσχέδιο προέβλεπε την επιβολή της θανατικής ποινής για τους ομοφυλόφιλους αλλά με τις τροποποιήσεις που έχουν επέλθει προτείνονται ποινές φυλάκισης, μέχρι και ισόβια για ορισμένες περιπτώσεις.

Το νομοσχέδιο αυτό, που έχει χαρακτηριστεί «αποκρουστικό» από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, έχει οδηγήσει τον πρόεδρο της Ουγκάντας Γιοουέρι Μουσέβενι να αγωνίζεται να εξισορροπήσει τις απαιτήσεις της Ευαγγελικής Εκκλησίας από τη μία πλευρά και των διεθνών δωρητών από την άλλη. Ορισμένοι από τους τελευταίους έχουν απειλήσει να διακόψουν την παροχή βοήθειας αν εγκριθεί το νομοσχέδιο, το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 2009 και σήμερα εξετάζεται από την κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Οι Ουγκαντέζοι θέλουν αυτόν τον νόμο ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Το έχουν ζητήσει και θα τους δώσουμε αυτό το δώρο», είπε η Καντάγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα