Ισοπαλία στη Σύρο

13:52 19/8/2012 - Πηγή: AEK365

Ισόπαλη 7-7 με την Ιταλία αναδείχθηκε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών στο τρίτο παιχνίδι της στο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας «Βικέλας Καπ» στη Σύρο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας στην Ευρώπη και θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και τη νίκη αν είχε αποφύγει κάποια λάθη στη λεπτομέρεια στον αμυντικό τομέα όπου σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Πολύ καλά τα πήγε και ο τερματοφύλακας Παρασκευόπουλος.

Οι δυο ομάδες είχαν καλά διαστήματα εναλλάξ, από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν 6-4 στις αρχές του τέταρτου οκτάλεπτου, αλλά η Εθνική μας με δυο γκολ στον παίκτη παραπάνω (τομέας που τα πήγε καλά με 4/7) των Δερβίση και Καζάζη ισοφάρισε σε 6-6 (3.36 πριν τη λήξη).

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό: Η Εθνική είχε χαμένη επίθεση στον παραπάνω στα 40 δευτερόλεπτα και οι Ιταλοί με τον Ντόλτσε (π.π.) προηγήθηκαν 28 δεύτερα πριν τη λήξη. Ο Χατζηγούλας, όμως, κέρδισε πέναλτι στα 2 δεύτερα πριν το τέλος το οποίο και αξιοποίησε ο Δερβίσης και ισοφάρισε στο τελικό 7-7. Στο τέλος του αγώνα οι Ιταλοί πήγαν να δημιουργήσουν ένταση με κάποιους δικούς μας παίκτες, αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και όλα έληξαν χωρίς πρόβλημα.

Πάνω από 500 άτομα βρέθηκαν στις εξέδρες του κολυμβητηρίου.

Οτάλεπτα: 2-0, 0-3, 2-1, 3-3

ΕΛΛΑΔΑ (Περικλής Δαμάσκος): Παρασκευόπουλος, Καζάζης 1, Μαρινάγης, Παπαδόπουλος, Χρυσοσπάθης, Λουϊζίδης, Δερβίσης 3, Αλβέρτης, Χατζηγούλας, Ποταμιάνος, Τίγκας 2, Γαβαλάς Γ. 1, Ιωακείμ.

ΙΤΑΛΙΑ (Νάντο Πέκι): Βασάλο, Ντι Φούλβιο 3, Πρεσούτι 1, Βεργκάνο, Φοντέλι, Αλεσιάμι, Ρεντζούτο 1, Μπρούνι 1, Βελότο, Μπουσιλάτσι, Κουπίντο, Φότι, Ντόλτσε 1.

Διαιτητές: Ζέκελι, Μπόρος.

Στο παιχνίδι που προηγήθηκε του δικού μας: Αυστραλία - Ουγγαρία 4-7.

Στα δύο πρωϊνά παιχνίδια: Σερβία - Αυστραλία 7-9, Ιταλία - Ουγγαρία 9-7.

Η Βαθμολογία: 1. Ουγγαρία 9 (4 αγ.), 2. Ελλάδα 4 (3 αγ.), 3. Ιταλία 4 (3 αγ.), 4. Αυστραλία 3 (3 αγ.), 5. Σερβία 1 (3 αγ.).

Το αυριανό πρόγραμμα (Κυριακή 19/8): 10.00 Αυστραλία - Ιταλία, 11.15 Σερβία - ΕΛΛΑΔΑ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Περικλής Δαμάσκος δήλωσε: «Δουλεύουμε συνεχώς σκληρά για να διορθώσουμε τα λάθη μας στη λεπτομέρεια. Είμαστε σε καλό δρόμο και αν επιστρέψουν κι οι τραυματίες κι ασθενείς θα είμαστε έτοιμοι στο Ευρωπαϊκό».

Ο τερματοφύλακας Νικήτας Παρασκευόπουλος είπε από την πλευρά του: «Εχουμε πάθος να δώσουμε διάκριση σε αυτήν την εθνική ομάδα. Δεν είμαστε ακόμα 100% έτοιμοι, αλλά τα δίνουμε όλα. Παίξαμε πολύ καλά σήμερα, ήταν έναν πραγματικό ντέρμπι».

Keywords
Τυχαία Θέματα