Ισχυροί μετασεισμοί τις τελευταίες ώρες στην Κεφαλονιά

08:25 7/2/2014 - Πηγή: AEK365

Δεν έχει τέλος ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, καθώς η μετασεισμική ακολουθία συνεχίζεται.

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:26 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Κεφαλονιά. Ο σεισμός σημειώθηκε 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Αργοστόλι και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Χθες στις 21:21, οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς ταρακουνήθηκαν από νέα

δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η νέα σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα, ενώ ήταν μεγέθους 4,5 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Ζάκυνθο.

Στις 20:05, σημειώθηκε ένας ακόμη μετασεισμός μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, όπως έδειξε η προκαταρκτική μέτρηση του αυτόματου συστήματος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 14 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Οι συνεχείς μετασεισμοί προκαλούν αναστάτωση στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, οι οποίοι φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή δεν έχουν πια στέγη καθώς οι οικίες τους κρίθηκαν ακατάλληλες και έτσι για ένα ακόμη βράδυ θα πρέπει να κοιμηθούν σε σκηνές που έχουν στηθεί, σε αυτοκίνητα και σπίτια φίλων ή όπου αλλού έχουν βρει κατάλυμα, με τον καιρό για ακόμη μία νύχτα να μην είναι σύμμαχος.
Πηγή: protothema

Keywords
Τυχαία Θέματα