Ήρθη η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Αίγυπτο

22:49 12/11/2013 - Πηγή: AEK365

Η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση που είναι υποστηριζόμενη από το στρατό ήρε την κατάστασης έκτακτης ανάγκης και της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρασυμμορφούμενη με απόφαση διοικητικού δικαστηρίου.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιβλήθηκε προ τριμήνου, μετά την ανάφλεξη που πυροδότησε η βίαιη έφοδος των δυνάμεων ασφαλείας στις κατασκηνώσεις υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που αιματοκυλίστηκαν.

Το μέτρο που ακολούθησε τη σφαγή της 14ης Αυγούστου επρόκειτο να έχει διάρκεια ενός μήνα, ωστόσο η κυβέρνηση

παρέτεινε στις 12 Σεπτεμβρίου την ισχύ του για άλλους δύο μήνες.

Βάσει του σχετικού διατάγματος, οι δυνάμεις ασφαλείας μπορούσαν να προχωρούν σε συλλήψεις χωρίς ένταλμα και να πραγματοποιούν εφόδους και έρευνες σε κατοικίες.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιβλήθηκε μετά το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων κατά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας στις κατασκηνώσεις υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Μόρσι, ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου, απομακρύνθηκε πραξικοπηματικά από το στρατό τον περασμένο Ιούλιο έπειτα από γενικευμένες διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του. Έκτοτε κρατείται κατηγορούμενος για υποκίνηση στη δολοφονία αντίπαλων διαδηλωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα