ΗΠΑ: Οι παρακολουθήσεις είναι συνηθισμένη τακτική μεταξύ κρατών!

16:46 1/7/2013 - Πηγή: AEK365

Η Ουάσινγκτον απάντησε διά του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι για τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των διπλωματικών δραστηριοτήτων της ΕΕ αλλά και μεμονωμένων χωρών από την NSA, δικαιολογώντας τις δραστηριότητες στο πλαίσιο προστασίας της εθνικής ασφάλειας.

Όπως εξήγησε ο Κέρι, δραστηριότητες αυτού του τύπου δεν είναι ασυνήθιστες στις διεθνείς σχέσεις.

«Κάθε χώρα που εμπλέκεται σε διεθνή ζητήματα εθνικής ασφάλειας αναλαμβάνει πολλές δραστηριότητες για να προστατεύσει την εθνική της ασφάλεια. Όλων των ειδών οι πληροφορίες συνεισφέρουν

ως προς αυτό», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως πρόσθεσε χωρίς να αναφερθεί άμεσα σε παρακολουθήσεις ή να χρησιμοποιήσει τη λέξη, σύμφωνα με όσα γνωρίζει, αυτό «δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για πολλές χώρες».

Κατέλεξε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει αν ευσταθούν όσα αναφέρθηκαν στα δημοσιεύματα και επιφυλάχτηκε να απαντήσει πριν ενημερωθεί πλήρως.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία επιμένει να κρατά σε πολύ υψηλούς τόνους το ζήτημα, και μιλά ανοιχτά για ψυχροπολεμική συμπεριφορά εκ μέρους των ΗΠΑ και αδιανόητες τακτικές σε βάρος στενών συμμάχων της.

Αν επιβεβαιωθούν όσα γράφονται για τις παρακολουθήσεις, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Ζάιμπερτ, «θα πούμε ανοιχτά ότι οι παρακολουθήσεις φίλων είναι απαράδεκτες» για να προσθέσει με έμφαση: «Δεν είμαστε πια στον Ψυχρό Πόλεμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα