«Ήμουν σχεδόν σίγουρος για την Μπέλγκοροντ»

15:20 29/6/2013 - Πηγή: AEK365

Την ώρα της κλήρωσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ο Βασίλης Κουρνέτας δεν παρακολουθούσε live τη διαδικασία, ωστόσο όταν χτύπησε το τηλέφωνο το ένστικτο του δικαιώθηκε.

«Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα ήμασταν στην όμιλο με τη Μπέλγκοροντ...», παραδέχθηκε ο Έλληνας πασαδόρος ο οποίος επιστρέφοντας στον Ολυμπιακό θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε όταν έφυγε το καλοκαίρι

του 2009 από τους ερυθρόλευκους.

«Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η ατάκα που είχα πει τις περισσότερες φορές στα Ρώσικα. ‘Για χατσού πίτσα σαμπόι', που πολύ απλά σημαίνει ‘θέλω μια πίτσα για το σπίτι'», είπε στο volleyball.gr ξεσπώντας σε γέλια και συμπλήρωσε: «Πέραν του ότι παίζουμε με την πρωταθλήτρια Ρωσίας η οποία είναι μια εξαιρετική ομάδα κι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι που θα ξαναβρεθώ στο Μπέλγκοροντ. Έζησα όμορφες στιγμές εκεί και το εξάμηνο που έπαιξα ήταν κάτι το ξεχωριστό».

Ο Κουρνέτας θα δει τους πρώην συμπαίκτες του Χτέι, Μουσέρσκι οι οποίοι είναι πλέον χρυσοί Ολυμπιονίκες αλλά και πρωταθλητές Ρωσίας (το 2009-2010 η Μπέλγκοροντ έχασε στον τελικό από την Καζάν των Μπολ, Στάνλεϊ), ενώ παραδέχθηκε ότι «λογικά θα δώσουμε μάχη με την Νόλικο για τη 2η θέση αν και αυτή τη στιγμή ειλικρινά δεν ξέρω τίποτα για την Οστράβα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους Τσέχους. Οι Βέλγοι όμως είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, παίζουν συνεχώς στο Τσάμπιονς Λιγκ και σίγουρα θέλει μεγάλη προσπάθεια».

Καζάζης: «Ούτε δύσκολη, ούτε εύκολη»
Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, ο προπονητής των ερυθρόλευλων Δημήτρης Καζάζης σχολίασε για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ:

«Το σημαντικότερο γεγονός για όλους μας είναι η επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Εκεί όπου αξίζει να παίζει. Οσον αφορά την κλήρωση με μία πρώτη ανάγνωση δεν είναι ούτε δύσκολη αλλά ούτε και εύκολη.
Θα αντιμετωπίσουμε δύο παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού βόλεϊ, όπως είναι η πρωταθλήτρια Ρωσίας Μπελγκόριε και η βελγική Νόλικο αλλά και μία ομάδα που έχει κάνει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια όπως είναι η Οστράβα.
Θα χρειαστεί να δούμε αναλυτικά τις αλλαγές που θα πραγματοποιήσουν στα ρόστερ τους προκειμένου να είμαστε σε θέση να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Σε κάθε περίπτωση και γνωρίζοντας τις δυνατότητες της δικής μας ομάδας, θεωρώ ότι ο όμιλος αποτελεί για εμάς μία πρόκληση. Θα προσπαθήσουμε, χωρίς άγχος, να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες μας αναλογούν για μία καλή πορεία και πιστεύω ότι με τη βοήθεια των φιλάθλων μας θα τα καταφέρουμε»

Τα πρώτα στοιχεία
Η Μπέλγκοροντ, η οποία πλέον δεν είναι Λοκομοτίβ αλλά επανέφερε το Μπελογκόριε με το οποίο έγινε γνωστή, κατέκτησε φέτος το πρωτάθλημα Ρωσίας με απίστευτο τρόπο αφού απέκλεισε διαδοχικά με μειονέκτημα έδρας τις Ντιναμό Μόσχας, Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ (έχανε με 2-0 νίκες από την πρωταθλήτρια Ευρώπης), Ζενίτ Καζάν και στον τελικό επικράτησε με 3-0 νίκες της Ουράλ Ούφα, πάλι με μειονέκτημα έδρας (κέρδισε δύο φορές στο τάι μπρέικ στην Ούφα και με 3-0 στην έδρα της).
Προπονητής της παραμένει ο Γκενάντι Τσιπούλιν, στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες στο Λονδίνο Τετιούκιν, Μουσέρσκι, Χτέι, ο θηριώδης Γερμανός διαγώνιος
Γιόργκ Γκρόζερ ενώ απέκτησε πριν από λίγο καιρό τον πασαδόρο της Εθνικής Ιταλίας Ντράγκαν Τράβιτσα.
Η Νόλικο (έχασε στους τελικούς από την Ροζελάρε) έχει χάσει τον διεθνή Βέλγο ακραίο Κλίνκεμπεργκ (πήγε στην Τουρ), αλλά έχει ήδη αποκτήσει τους Αμερικάνους Ντιβέινι (πασαδόρος από Αντβέρπ), Μένζελ (διαγώνιος από Κατσελάνα Γκρότε) και τον Σουηδό ακραίο Νίλσον.
Η Οστράβα πήρε τον τίτλο ωστόσο έχασε τον βασικό της διαγώνιο Πέταρ Μιχαΐλοβιτς ο οποίος θα συνεχίσει στην Ιταλική Βίμπο Βαλέντια, αλλά απέκτησε από την Ζίλινα τον Τσεχμανεκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα