Ικανοποίηση για το Ευρωπαϊκό

23:27 23/5/2012 - Πηγή: AEK365

Για την παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καταδύσεων που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (20 Μαΐου) στο Αϊντχόφεν μίλησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Πέτρος Φυρίγος.

«Πρόκειται για το μέλλον των ελληνικών καταδύσεων», δήλωσε ο κ.Φυρίγος αναφερόμενος στον Στέφανο Παπαρούνα, ο οποίος τερμάτισε 10ος στον τελικό των 3μ. τραμπολίνο με 408.55 βαθμούς. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής επεσήμανε ότι η τελευταία εμφάνιση του αθλητή ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο καταδύσεων που διεξήχθη

στο Λονδίνο τον περασμένο Φεβρουάριο, γεγονός που έκανε αρκετά δύσκολη την προετοιμασία του. Ωστόσο, έκανε λόγο για μία πολύ καλή εμφάνιση, ενώ απέδωσε την επιτυχία του στην σκληρή δουλειά και την εμπειρία.

Δυνατότητα συμμετοχής του Στέφανου Παπαρούνα στη συγχρονισμένη κατάδυση δεν υπήρχε καθώς το ζευγάρι του, Αλέξανδρος Μάνος, έχει σταματήσει να αγωνίζεται λόγω τραυματισμού από τις 20 Μαρτίου.

Για τις Ιουλιάνα Μπανούση και Ελένη Κατσούλη, οι οποίες κατέλαβαν την 15η και 24η θέση αντίστοιχα στο αγώνισμα των 3μ. τραμπολίνο, μίλησε επίσης ο Πέτρος Φυρίγος. «Πρόκειται για δύο νέα κορίτσια, 17 ετών, με πολύ μέλλον οι οποίες συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα open κατηγορίας και ανταπεξήλθαν πλήρως». Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός χαρακτήρισε καλύτερη την εμφάνιση της Μπανούση σε σχέση με εκείνη της Κατσούλη, η οποία ήταν μέτρια κυρίως λόγω άγχους και μικρής εμπειρίας.

Όσον αφορά τη συγχρονισμένη κατάδυση τα κορίτσια παρουσίασαν άλλο πρόσωπο, σύμφωνα με τον κ. Φυρίγο. «Ο τελικός ήταν μέσα στις δυνατότητές τους αλλά κάποιες μικρές λεπτομέρειες τις άφησαν στην 9η θέση», εξηγεί ο ίδιος. Ωστόσο, το γεγονός ότι είχαν να αγωνιστούν από τον Ιούλιο του 2011 έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επίδοση τους.

Ο κ. Φυρίγος υποστηρίζει ότι η συμμετοχή των δύο αθλητριών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καταδύσεων θα τις ωφελήσει πολύ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, που θα πραγματοποιηθεί στις 11-15 Ιουλίου στο Γκρατς της Αυστρίας. Όσον αφορά τον Στέφανο Παπαρούνα, επόμενος στόχος του είναι η συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματος των 3μ. στο 1ο Διεθνές Grand Prix (13-18 Ιουνίου) στη Μαδρίτη, που θα αποτελέσει «πρόβα τζενεράλε» για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα