Ίγκι Ποπ: Το μέλλον του ροκ εν ρολ είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ (ΦΩΤΟ)

22:51 19/6/2014 - Πηγή: AEK365

Μην τρομάζετε. Δεν έπαθε κάτι ο Ίγκι Ποπ τώρα στα γεράματα. Απλώς συμμετάσχει στην καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Βασανιστηρίων.

Σε μια αφίσα εμφανίζεται καταματωμένος να «παραδέχεται» ότι: Το μέλλον του ροκ εν ρολ είναι ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Λίγο πιο κάτω όμως θα δούμε: «Βασανίστε έναν άνθρωπο και θα σας πει τα πάντα».

Δεν είναι ο μόνος που φιγουράρει στην καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Η επιτομή της κομψότητας είναι ένα χαβανέζικο πουκάμισο και σαγιονάρες

flip-flop» δηλώνει ένας ματωμένος Καρλ Λάγκερφελντ, πάνω από το μήνυμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Παράλληλα, ο Δαλάι Λάμα φέρεται να «ομολογεί»: «Ένας άνδρας που δεν έχει ένα ρολόι Rolex στα 50 του έχει αποτύχει στη ζωή του».

Η προκλητική καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας ξεκίνησε σε βελγικές πόλεις, όπου μέλη της οργάνωσης μοίρασαν φυλλάδια.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, όπου μέσα σε λίγες ώρες συγκέντρωσαν χιλιάδες like.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, σήμερα τα βασανιστήρια κάθε άλλο παρά αποτελούν μακρινό παρελθόν. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα της οργάνωσης «Βασανιστήρια 2014: 30 χρόνια ψευδών υποσχέσεων», τα τελευταία πέντε χρόνια, η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγράψει χρήση βασανιστηρίων και άλλων μορφών απάνθρωπης κακομεταχείρισης σε τουλάχιστον 141 χώρες ανά την υφήλιο.

Η ιδιαίτερη φύση της τακτικής των βασανιστηρίων, τα οποία συνήθως διαπράττονται κάτω από μυστικότητα, σημαίνει πως ο πραγματικός αριθμός των χωρών που χρησιμοποιούν τα βασανιστήρια μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Σε αρκετές από αυτές τις χώρες, τα βασανιστήρια αποτελούν συστηματική πρακτική, ενώ σε άλλες χώρες παρατηρείται τα βασανιστήρια αποτελούν μεμονωμένες πρακτικές. Η οργάνωση θεωρεί απαράδεκτη ακόμα και μια περίπτωση απάνθρωπης κακομεταχείρισης.

Η παγκόσμια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας STOP στα Βασανιστήρια απαιτεί από όλες τις κυβερνήσεις ουσιαστική προστασία των πολιτών από κάθε μορφή απάνθρωπης κακομεταχείρισης.

Η οργάνωση καλεί τις κυβερνήσεις να σεβαστούν τους πολίτες τους και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, όπως προκύπτουν από τη Σύμβαση του ΟΗΕ ενάντια στα Βασανιστήρια, για οριστική και ουσιαστική κατάργηση των βασανιστηρίων.

Η Διεθνής Αμνηστία σε συνεργασία με τη Globescan, πραγματοποίησε έρευνα για τις αντιλήψεις που κυριαρχούν αναφορικά με τα βασανιστήρια, σε 21 χώρες από όλες τις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς το 57% των πολιτών που ερωτήθηκε, δήλωσε πως φοβάται τα βασανιστήρια σε περίπτωση σύλληψής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα