Ιδανικό ξεκίνημα με ιαπωνικό χειρουγείο (VIDEO)

00:57 13/6/2014 - Πηγή: AEK365

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2014-1ος ΟΜΙΛΟΣ-1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ: 3-1
Γήπεδο: Arena Corinthians

Αναμφίβολα οι Ιάπωνες βγάζουν αξιόπιστα αυτοκίνητα και υψηλής τεχνολογίας προϊόντα, αλλά για Ιάπωνες διαιτητές δεν είχαμε ξανακούσει... Έτσι λοιπόν, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκτός από τον

Νεϊμάρ που οδήγησε τη Βραζιλία σε νίκη με 2-1 επί της Κροατίας, πρωταγωνιστής (αρνητικός) ήταν και ο ρέφερι της αναμέτρησης, Γουΐτσι Νισιμούρα. Η Βραζιλία βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Κροατία, ο Νεϊμάρ ισοφάρισε με όμορφο γκολ και τελικά στα δύσκολα... ο Ιάπωνας έδωσε πέναλτι αρκούδα στη «σελεσάο» και ουσιαστικά της χάρισε τη νίκη.

Μόλις στο πρώτο λεπρό ο Κόβασιτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 6' ο Μαρσέλο εκτέλεσε το φάουλ, ο Σίλβα έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Λουίς τη δεύτερη, χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Πλετίκοσα. Η Κροατία αμύνθηκε σθεναρά και κυνήγησε τις κόντρες και στο 7ο λεπτό ο Πέρισιτς έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, ο Όλιτς έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να ξύνει το δοκάρι του Σέζαρ. Και τελικά στο 11ο' ο Όλιτς έφυγε όμορφα στην κόντρα από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, ο Γέλαβιτς δεν βρήκε αλλά ο Μαρσέλο κατά λάθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Οι Κροάτες ήταν στημένοι αριστοτεχνικά στο γήπεδο αι δεν έδωσαν χώρους στη «Σελεσάο» η οποία είχε μια υποψία φάσης στο 14', όταν ο Όσκαρ έβγαλε από δεξιά τη σέντρα, αλλά η μπάλα πέρασε από τους Φρεντ και Νεϊμάρ. Η Βραζιλία προσπάθησε να βγει μπροστά και στο 20' ο Όσκαρ έβγαλε όμορφα για τον Παουλίνιο που σούταρε από πλάγια δεξιά και ο Πλετίκοσα έδιωξε, ενώ στο 22' ο Νεϊμάρ άδειασε από δεξιά τον Ράκιτιτς κι έκανε το γύρισμα, αλλά οι Κροάτες έδιωξαν και στη συνέχεια ο Όσκαρ έπιασε το σουτ, με τον Πλετίκοσα να διώχνει δύσκολα. Μάλιστα στην επόμενη αμέσως φάση, το σουτ του Χουλκ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 28' ο Σέζαρ μπλόκαρε δύσκολα την κεφαλιά του Γέλαβιτς. Και στην επόμενη φάση, μετά από λάθος στο κέντρο, ο Όσκαρ τροφοδότησε τον Νεϊμάρ, που με συρτό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα της Κροατίας για το 1-1.

Ο ρυθμός στην επανάληψη ήταν πολύ κακός, με την πρώτη καλή φάση να είναι ένα φάουλ του Άλβες στο 67', τα οποίο πέρασε μόλις άουτ, ενώ η λύση για τη «σελεσάο» ήρθε στο 70'. Ο Φρεντ κέρδισε ανύπαρκτο πέναλτι από τον Λόβρεν και ο Νεϊμάρ παρότι δεν εκτέλεσε καλά και ο Πλετίκοσα βρήκε την μπάλα, έκανε το 2-1. Από εκεί και πέρα η Βρζιλία πήρε το πάνω χέρι στην ψυχολογία και στο 77' ο Όσκαρ άδειασε από δεξιά έναν αντίπαλο, έβγαλε και όμορφη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Λουίς πέρασε λίγο άουτ κι ενώ πίσω του ερχόταν και ο Νεϊμάρ, ενώ στο 86' και στο 90' ο Σέζαρ είπε όχι σε σουτ τω Μόντριτς και Πέρισιτς. Τελικά όμως, στο επόμενο λεπτό ο Όσκαρ μπήκε στην περιοχή και με όμορφο τσίμπημα έκανε το 3-1.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Σέζαρ, Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίς, Μαρσέλο, Λουίς Γκουστάβο, Όσκαρ, Παουλίνιο (63' Ερνάνες), Νεϊμάρ (89' Ραμίρες), Χουλκ (68' Μπερνάρντ), Φρεντ

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Βρσάλικο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Κόβασιτς (60' Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς (78' Ρέμπιτς).

Keywords
Τυχαία Θέματα