Η ζωή του Φαλκάο

12:59 10/12/2012 - Πηγή: AEK365

«Την ημέρα του αγώνα όλα αλλάζουν για τον Φαλκάο. Το πρωί είναι χαρούμενος και χαμογελαστός, αργότερα, την ώρα του φαγητού είναι πιο συγκεντρωμένος, μέσα στο πούλμαν στο δρόμο για το γήπεδο δεν του βγάζεις λέξη και όταν βγαίνει από τα αποδυτήρια για να περάσει στη φυσούνα και να βγει στον αγωνιστικό χώρο, ε τότε πια έχει ξυπνήσει ο «Τίγρης» μέσα του. Σκέφτεται μόνο τη μπάλα και το γκολ!», αποκαλύπτει ένας συμπαίκτης του Ραδαμέλ Φαλκάο στην Ατλέτικο...

Ο 26χρονος διεθνής Κολομβιανός φορ έγινε χθες

ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης που σημειώνει πέντε γκολ σε μία αναμέτρηση! Σκόραρε πέντε τέρματα των «ροχιμπλάνκος» στο θρίαμβο με 6-0 επί της Λα Κορούνια. Αν και μέσα στο γήπεδο είναι ένας «τίγρης», έξω από αυτό, είναι ένας ταπεινός και ήρεμος άνθρωπος, υπερβολικά ευγενικός, που φτάνει στο σημείο να ψιθυρίζει αντί να μιλάει. Μακριά από τον μέσο κάτοικο της Μαδρίτης που ζει τη νυχτερινή ζωή στο... φουλ. Στην καλύτερη περίπτωση, ο Φαλκάο κάνει ένα διάλειμμα για το μεσημεριανό του γεύμα σε ένα Κολομβιανό εστιατόριο όπως η «La Fogata», κοντά στο «Καλντερόν». Τίποτα περισσότερο... Παντρεμένος χωρίς παιδιά, πηγαίνει για ύπνο στις έντεκα το βράδυ στο αρχοντικό του στη «La Finca», (γείτονας με τον Κριστιάνο Ρονάλντο). Κι αν μπορεί να κοιμηθεί νωρίτερα, τότε ακόμα καλύτερα....

«Είναι το αντίθετο του ιδιότροπου. Επαγγελματίας 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Ταπεινός, καθόλου ψώνιο ή ντίβα...», λένε στην Ατλέτικο. Ο Φαλκάο προτιμάει να μιλάει μέσω της Αγίας Γραφής: «Μακάριος είναι ο άνθρωπος που απολαμβάνει το νόμο του Κυρίου. Είναι σαν ένα δέντρο που φυτεύτηκε δίπλα στον ποταμό, που όταν φτάνει η ώρα δίνει τους καρπούς του και τα φύλλα του ποτέ δεν μαραίνονται. Ό,τι κάνει ευημερεί. »
Πριν τους αγώνες πραγματοποιεί τη δική του προσωπική λειτουργία: «Προσεύχομαι πριν από τα παιχνίδια, διαβάζω την Αγία Γραφή και Του μιλάω».

Η πίστη και η ακραία ανταγωνιστικότητα είναι τα στοιχεία που έκαναν τον Φαλκάο τον Μεσσία που οδήγησε την Ατλέτικο μακριά από τη κοιλάδα των δακρύων στην οποία είχε βυθιστεί τα τελευταία χρόνια...

«Η Ατλέτικο είναι μια πράξη πίστης, μία θρησκεία από μόνη της. Οι οπαδοί τους είναι πραγματικά πιστοί και αφιερωμένοι ολοκληρωτικά στην ομάδα. Η ατμόσφαιρα, η κοινωνία της Ατλέτικο αποτελούν τροφή για τον Φαλκάο», ισχυρίζεται ο Ράντομιρ Άντιτς, ο προπονητής με τον οποίο οι «ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν το νταμπλ το 1996.

Στην παρουσίασή του στο «Καλντερόν» παραβρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 οπαδοί, πολλοί περισσότεροι από τους 2.000 που είχαν βρεθεί στις εξέδρες το 2003 στην παρουσίαση του Σιμεόνε.

Ωστόσο, ο Φαλκάο δεν μετακινεί μόνο τα πλήθη... Είναι μια μηχανή που παράγει χρήμα. Μέσα σε 2 χρόνια η τιμή του αυξήθηκε οκτώ φορές: Η Πόρτο τον αγόρασε το 2009 από την Ρίβερ Πλέιτ για 5 εκατομμύρια και η Ατλέτικο -με τη σημαντική βοήθεια ενός συνόλου επενδυτών- τον απέκτησε με 40 εκατομμύρια.
Κερδίζει 4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο κι αν συνεχίσει και την επόμενη σεζόν σ

Keywords
Τυχαία Θέματα