Η Βρετανία βροντοφωνάζει πόσο... χάλια χώρα είναι! (VIDEO)

22:54 31/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η Βρετανία αντιμετωπίζει ένα καυτό ζήτημα. Τον Ιανουάριο πρόκειται να αρθούν οι περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων από την Βουλγαρία και την Ρουμανία, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει κύματα εργαζομένων από αυτές τις χώρες προς τη Βρετανία.

Έτσι, η κυβέρνηση, αν και είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία, έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία... δυσφήμισης της χώρας!

Με δόσεις μπόλικου βρετανικού «μαύρου» χιούμορ, η Βρετανία παρουσιάζεται ως μια χώρα με άσχημο καιρό, ανισότητες και ουρές στα τελωνεία.

Το μήνυμα προς τους μετανάστες είναι ξεκάθαρο: «Η Βρετανία είναι... χάλια».

Οι φωνές που ζητούν να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών αυξάνονται, με κυριότερο επιχείρημα τον κίνδυνο κατάρρευσης του κράτους κοινωνικής πρόνοιας στη χώρα. Η άποψη ότι οι μετανάστες πηγαίνουν στη Βρετανία για να εκμεταλλευτούν και όχι για να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύστημα, είναι ευρέως διαδεδομένη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί να ελέγξει τις μεταναστευτικές εισροές, που έλαβαν εκρηκτικές διαστάσεις υπό τις προηγούμενες κυβερνήσεις των Εργατικών. Μετά την είσοδο των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, χιλιάδες μετανάστες κατέκλυσαν την Βρετανία, αναζητώντας εργασία. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 70% του βρετανικού λαού επιθυμεί των μείωση του αριθμού τους.

Στις πρόσφατες τοπικές εκλογές, οι πολίτες έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Κάμερον. Το κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου κατέγραψε ποσοστά που ξεπερνούν το 20% και αναδείχθηκε δεύτερο στην περιοχή. Διακηρυγμένος στόχος του ακροδεξιού πολιτικού σχηματισμού είναι η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα