Η βίλα έγινε... βιοτεχνία!

17:02 14/10/2012 - Πηγή: AEK365

Απίστευτα είναι όσα αποκαλύπτει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα σχετικά με τους τρόπους που έχουν βρει κάποιοι για αποφύγουν το χαράτσι, αλλά και για να πληρώνουν φτηνότερο ρεύμα.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της βίλας της οικογένειας Γιάννας και Θεόδωρου Αγγελοπούλου η οποία είναι 4.695 τετραγωνικά και αντί να πληρώνει ρεύμα με βάση το οικιακό τιμολόγιο όπως όλοι, παίρνει ρεύμα από τη μέση τάση με το φθηνότερο εμπορικό τιμολόγιο

Β1 που συνήθως δίδεται σε πολυκαταστήματα, βιοτεχνίες και νοσοκομεία!

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος τονίζοντας ότι η διαφορά που προκύπτει από τη χρήση του εμπορικού τιμολογίου Β1 σημαίνει μεγάλες απώλειες για τη ΔΕΗ: «Πολύ απλά η ΔΕΗ χάνει ένα σωρό χρήματα συγκριτικά με την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού με ανάλογες καταναλώσεις» λέει ο κ. Φωτόπουλος.

Η βίλα έχει κατανάλωση 50.000 κιλοβατώρων το μήνα, όταν μια μέση οικογένεια καταναλώνει 1700 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Με τη χρήση του μειωμένου τιμολογίου Β1, η οικογένεια Αγγελόπουλου πληρώνει από 0,05 έως 0,06 ευρώ την κιλοβατώρα ενώ η μέση οικογένεια πληρώνει από 0,06 έως 0,09 ευρώ την κιλοβατώρα (για τις πρώτες 2000 κιλοβατώρες). Συνολικά, οι απώλειες για τη ΔΕΗ από το σπίτι της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου ξεπερνά τα 5.000 ευρώ το τετράμηνο.

Έκπτωση και στο χαράτσι!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η οικογένεια Αγγελοπούλιυ πληρώνει γι' αυτό το υπερπολυτελές σπίτι εκτός από λιγότερο ρεύμα και πολύ μικρότερο χαράτσι καθώς εκμεταλλεύεται ένα νόμο που ψηφίστηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τα ακίνητα άνω των 1000 τ.μ. που δεν έχουν οικιακή χρήση.

Δεδομένου ότι η βίλα θεωρείται... βιοτεχνία σύμφωνα με το νόμο 4047/2012 ο συντελεστής για το τέλος ακινήτων μειώνεται κατά 30% για το άνω των 1.000 τ.μ. τμήμα, και κατά 60% για το τμήμα από 2.000 τ.μ. και πάνω.

Έτσι η οικογένεια Αγγελοπούλου πληρώνει χαράτσι 51.115 ευρώ αντί για 86.388 ευρώ το χρόνο.

Φωτόπουλος: Υπάρχουν κι άλλοι

Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο Φωτόπουλος ότι είναι πολλοί ακόμα οι πλούσιοι που έχουν βρει τέτοια τεχνάσματα για να πληρώνουν λιγότερο ρεύμα ή χαράτσι.

Τις αποκαλύψεις αυτές έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ύστερα από την επεισοδιακή εισβολή-κατάληψη των συνδικαλιστών στο Κέντρο Πληροφορικής της επιχείρησης την προηγούμενη εβδομάδα με στόχο να βρεθούν στοιχεία για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς όπως υποστηρίζει υπάρχουν πληροφορίες πως «έχοντες και κατέχοντες» πληρώνουν πολύ λιγότερα για το χαράτσι από όσα θα έπρεπε με βάση τον αρχικό νόμο Βενιζέλου.

«Ο κ. Βενιζέλος έδωσε τη δυνατότητα στους πλούσιους, κατόχους μεγάλης περιουσίας, να έχουν τεράστια έκπτωση από το χαράτσι» υπογραμμίζει στο Πρώτο Θέμα ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα από την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα