Η τραγική ιστορία μιας οικογένειας που πνίγηκε στο ναυάγιο στην Πάλαιρο

14:10 18/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο που έγινε στην Πάλαιρο ήταν και μια οικογένεια με τον πατέρα και τα τέσσερα μικρά παιδιά του. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι οικογένεια αυτή είχε διασωθεί μια εβδομάδα πριν από τις Λιμενικές Αρχές Αργοστολίου, ενώ βρισκόταν σε ακυβέρνητο σκάφος μαζί με 31 ακόμη παράνομους μετανάστες.

Την τραγική ιστορία έφερε στο φως ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Κεφαλλονιάς, Ευάγγελος Ευαγγελάτος

και την δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα patrastimes.gr.

«Στα νερά της Λευκάδας πνίγηκαν τέσσερα από τα παιδιά του πολέμου της Συρίας παιδιά που λίγες μέρες πριν είχαν σωθεί από τα κύματα του Γερο Γόμπου της Κεφαλλονιάς. Το ευρωπαϊκό μας κράτος τότε τα "ακούμπησε" με πλείστες υπηρεσίες του αλλά δεν τα άγγιξε. Δεν τα προστάτευσε όσο έπρεπε και ξανάπεσαν στα κύματα. Έτσι συμπεραίνεται ότι η επίσημη αδιαφορία είναι πιο αποτελεσματική από την μισαλλοδοξία εναντίον των "λαθρομεταναστών". Μιa από τις δομές του κράτους που ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά αυτά ήταν και η Παιδιατρική Κλινική της Κεφαλλονιάς όπου και νοσηλεύτηκαν. Τότε νομίζαμε ότι τα φροντίσαμε αλλά που να ξέραμε τι προέβλεπαν για αυτά οι άλλες δομές πίσω από τους νόμους και τις παραγράφους...» έγραψε στο προφίλ του στο Facebook.

Τα άτυχα παιδιά, τρία κορίτσια και ένα αγόρι από 3 έως 7 ετών νοσηλεύτηκαν στην κλινική της Κεφαλλονιάς, αφού διασώθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές. Η μητέρα τους είχε σκοτωθεί σε βομβαρδισμό στη Συρία, όπου ζούσαν, και ο πατέρας τους, δάσκαλος στο επάγγελμα, τα μεγάλωνε μόνος του.

Ο κ. Ευαγγελάτος καταγγέλλει ότι για την τραγωδία στο Ιόνιο υπάρχει ηθική ευθύνη σε όλους μας και τονίζει: «Με αφορμή την τραγωδία προτείνω η Πολιτεία να συμπεριλάβει στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο περί ρατσισμού ειδική διάταξη που να δίνει την δυνατότητα παροχής πολιτικού ασύλου στη χώρα μας σε βρέφη και ανήλικα παιδάκια που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα