Η τιμωρία, το CAS και ποια η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ

09:47 31/5/2012 - Πηγή: AEK365

SPORTDAY

Με τον λιτό και ξεκάθαρο τίτλο: "Αντίο Ευρώπη, δεν παίρνει άδεια η ΑΕΚ", η εφημερίδα γράφει για την τιμωρία που έρχεται για την Ένωση: "Ελλείψει χρημάτων, η αντιπροσωπεία της διοίκησης που παρουσιάστηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της ομοσπονδίας δεν είχε επιχειρήματα για να πείσει πως αξίζει να πάρει την άδεια. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν τακτοποιηθεί, η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας, τα χρέη προς το Δημόσιο, οι αίολες υποσχέσεις περί αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και τα σχεδόν μηδαμινά προσδοκώμενα έσοδα για το εγγύς μέλλον έβαλαν τη θηλιά

στο λαιμό της ΑΕΚ, που δεν κατάφερε ούτε να πετύχει την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Η απόφαση που αναμένεται εντός της ημέρας θα αναφέρει πως η «Ένωση» δεν αδειοδοτείται και θα στερηθεί του δικαιώματος μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων για παίκτες άνω των 22 ετών, όπως και της συμμετοχής στο Europa League.

Ίσως όμως αυτός να μην είναι ο πάτος στο κιτρινόμαυρο βαρέλι. Η μη αδειοδότηση της ΠΑΕ πιθανώς να δημιουργήσει κύμα προσφυγών στην ομάδα, αφού πολλοί παίκτες σιγά-σιγά το παίρνουν απόφαση πως δεν υπάρχει μέλλον και θέλουν να διαφυλάξουν τα δεδουλευμένα τους ή και να κερδίσουν την ελευθερία τους. Ο κίνδυνος διάρρηξης του άρθρου 44 και η επιστροφή στο πρωτογενές δυσβάσταχτο χρέος απειλεί με διάλυση την ΠΑΕ ΑΕΚ. Την ίδια ώρα οι μέτοχοι, πρώην και νυν, που με τις πράξεις, τις παραλήψεις ή την αδιαφορία που επιδεικνύουν πλέον έχουν οδηγήσει την ΑΕΚ στο χείλος του γκρεμού, σφυρίζουν αδιάφορα..."

GOAL

Με την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ ασχολείται η εφημερίδα σήμερα, γράφοντας για τον Κωστένογλου και τις ελπίδες παραμονής του: "Ούτε τον... Κωστέ", είναι ο κεντρικός τίτλος του Goal στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, συμπληρώνοντας σχετικά: "Σήμερα μιλούν Δημητρέλος και Κωστένογλου, όμως χωρίς εγγυήσεις ο Έλληνας τεχνικός πολύ δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας".

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Ισονομία ζητά η εφημερίδα μέσω του πρώτου του θέματος, τονίζοντας: "Τέσσερις ώρες άκουγαν τον ΠΑΟ στην ΕΠΟ, "ξεπέταξαν" σε μισή ωρίτσα την Ένωση. Όλοι έχουν προβλήματα και δεν πρέπει να γίνουν... επιλογές", γράφει η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ και συνεχίζει: "Την εταιρεία λαϊκής βάσης του Παναθηναϊκού την παρουσίασαν σαν... μελλοντικό επενδυτή! Αναστολή μέχρι το τέλος του μήνα ζήτησε ο Δημητρέλος. Η ΑΕΚ έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έκλεισαν αυτοί μόλις χθες εδώ και δύο μήνες".

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ

Για προσφυγή της ΑΕΚ στο CAS γράφει πως θα προχωρήσει η Ένωση, διεκδικώντας εκεί την αδειοδότηση: "Ο Ανδρέας Δημητρέλος αφού συναντήθηκε με τον Πιλάβιο, ζήτησε παράταση μέχρι τις 29 Ιουνίου μια και όλοι οι... ΑΕΚάρες έχουν εγκαταλείψει την ομάδα. Αρνητική η εισήγηση της Επιτροπής αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ η οποία θα ανακοινώσει σήμερα ή αύριο την απόφασή της. Αν τιμωρήσει την ΑΕΚ, θα την αφήσει εκτός Ευρώπης και θα της απαγορεύσει να κάνει μεταγραφές παικτών άνω των 22 ετών, αλλά και να ανανεώσει συμβόλαια".

Keywords
Αναζητήσεις
τιμωρία αδειοδότηση ευρώπη
Τυχαία Θέματα