Η συγκλονιστική διήγηση του Φορμίκα

14:46 23/11/2013 - Πηγή: AEK365

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Λαουτάρο Φορμίκα είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που λίγο έλειψε να τον καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι ωστόσο τώρα είναι καλά και, όπως είπε, θέλει να φορέσει ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να παίξει ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντινός αριστερός μπακ του Αστέρα Τρίπολης στην εφημερίδα της πατρίδας του, την Clarin
- Για τη ζωή του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του: «Συνήθως η πρόγνωση για έναν τέτοιο τραυματισμό είναι η αναπηρική καρέκλα. Είμαι ευγνώμων στη ζωή που θα μπορέσω να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Αυτό που μου συνέβη, δεν

το εύχομαι σε κανέναν. Απλά θέλω να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο και να ξανακάνω ντεμπούτο στο γήπεδο».
- Για το ατύχημά του και τη δύσκολη αποθεραπεία: «Κατάλαβα ότι κάνει σοβαρό συνέβη. Φοβήθηκα πολύ. Μπόρεσα να γυρίσω, να αναπνεύσω, και με τη βοήθεια του ρεύματος του νερού να βγω στην ακτή. Είχα μικρή δυνατότητα κίνησης στα χέρια, ενώ στα πόδια ήταν πολύ δύσκολη. Όταν έφτασα στην ακτή, οι φίλοι μου νόμιζαν αρχικά ότι τους κάνω πλάκα. Οι γιατροί όταν με είδαν στην αρχή, έβαλαν τις φωνές. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί έπεσα στη θάλασσα τόσο αργά το απόγευμα.
Στη συνέχεια, μεταφέρθηκα σε άλλο νοσοκομείο. Στο ασθενοφόρο μου είπαν πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός μου και πως τουλάχιστον για έξι μήνες δεν θα μπορώ να παίξω. Αυτό με στεναχώρησε πολύ. Προσπάθησα τις πρώτες μέρες να κουνήσω το δάχτυλο του ποδιού μου και πόνεσα πολύ. Ήταν τρομακτικό. Έπρεπε να δυναμώσω τον λαιμό μου σιγά-σιγά. Ακολούθησαν μήνες στο γυμναστήριο και το πρόγραμμα περιλάμβανε πολύ κολύμπι».
- Για το ενδεχόμενο να παραμείνει στην Ευρώπη: «Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε βοηθά οικονομικά, αλλά το ξανασκέφτομαι. Δεν αξίζει να παίζεις στην Ευρώπη, όταν περνάς κάτι τέτοιο. Σήμερα εκτιμώ τις σχέσεις περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Τώρα το μόνο που θέλω είναι πατήσω ξανά στο γήπεδο ποδοσφαίρου. Αυτός είναι ο στόχος μου. Μετά θα δούμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα