Η... σκύλα Κριστίνα Φερνάντες!

20:57 9/2/2012 - Πηγή: AEK365

Η διαμάχη της Αγγλίας με την Αργεντινή για τα Νησιά Φώκλαντς (Μαλβίνας για τους Αργεντινούς) είναι γνωστή και η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες είναι ιδιαίτερα μαχητική πάνω σε αυτό το θέμα.

Αυτό φαίνεται ότι δεν αρέσει σε πολλούς που πρόσκεινται στους Άγγλους. Ένας από αυτούς ήταν σίγουρα και ο συντάκτης ενός άρθρου στο διαδικτυακό τόπο της εφημεριδας των Φώκλαντς, Penguin News.

Η εφημερίδα δημοσίευσε ένα θέμα σχετικά με την Φερνάντες, όμως η φωτογραφία που το συνόδευε είχε

σωθεί με το όνομα «bitch.jpg» (σκύλα). Το επίμαχο θέμα αναφερόταν στην είδηση ότι η κυβέρνηση της Αργεντινής θα φέρει στον ΟΗΕ το θέμα της «στρατιωτικοποίησης» του Νοτίου Ατλαντικού που επιχειρεί η Βρετανία.

Τον «τίτλο» της εικόνας διαπίστωσε ένας πραγματικά πολύ παρατηρητικός δημοσιογράφος της αργεντινής εφημερίδας La Nacion.

Η ένταση στις σχέσεις Μπουένος Άιρες-Λονδίνου αυξάνεται, καθώς πλησιάζει η 30ή επέτειος από τη σύρραξη ανάμεσα στις δύο χώρες για τις Νήσους (2 Απριλίου-14 Ιουνίου 1982), η ήττα στην οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώση της Χούντας στη χώρα της Νοτίου Αμερικής.

Η κυβέρνηση Κάμερον έχει εξοργιστεί με την απόφαση της Ουρουγουάης, της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Χιλής να προχωρήσουν στην κίνηση αποκλεισμού των λιμανιών τους από τα πλοία που φέρουν τη σημαία των Νήσων.

Keywords
Τυχαία Θέματα