Η «σιδεροδέσμια» ΑΕΚ, η «ελεύθερη» ΑΕΚ και ο Πρίγκηπας

09:11 12/1/2012 - Πηγή: AEK365

SPORTDAY

Η κρούση της Έβερτον στην ΑΕΚ για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά είναι το βασικό θέμα της εφημερίδας, η οποία τονίζει πως η πρώτες επαφές των δύο πλευρών έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με γραφείο μάνατζερ η Ένωση κοστολογεί τον παίκτη περί τις 500.000 ευρώ, την στιγμή που οι Άγγλοι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερα από 300.000 ευρώ. Από κει και πέρα, επικρατεί ένα... μπάχαλο στην υπόθεση Ξενιάδη, εκεί όπου η εφημερίδα, επικαλούμενη τη θέση της Αστυνομίας, υποστηρίζει πως ο 46χρονος επιχειρηματίας

κρατείται ακόμη, την στιγμή όμως που ο ίδιος δηλώνει στην «Sportday» ότι είναι ελεύθερος και πίνει «Τσίβας» με τους φίλους του.

GOAL

Αναλυτική παρουσίαση της 19σελιδης σύμβασης της ΠΑΕ ΑΕΚ με τη Morgan Stanley, για τη σύναψη του ομολογιακού δανείου, κάνει η εφημερίδα, η οποία στέκεται στα επίμαχα σημεία που απασχολούν την Ένωση και τονίζει μεταξύ άλλων: «όσο η ΑΕΚ πληρούσε τις προϋποθέσεις εξόφλησης του δανείου, υπήρχε το ενέχυρο στο 85.02% των μετοχών της ΠΑΕ και η παράδοσή τους στη Morgan Stanley σύμφωνα με το άρθρο 3 της σύμβασης. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ κατέστη υπερήμερη της οφειλής, η Morgan Stanley (άρθρο 5.2) μπορεί να προβεί σε Αναγκαστική Εκτέλεση των μετοχών της ΠΑΕ!

Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει ασκήσει τέτοιο δικαίωμα δεν παρέχει την παραμικρή ασφάλεια για την ΑΕΚ ως προς την κυριότητα των μετοχών της αφού σύμφωνα με το άρθρο 11.2 της σύμβασης... «καθυστέρηση στην άσκηση ή μη άσκηση τέτοιων δικαιωμάτων δεν αποτελεί παραίτηση από αυτό το δικαίωμα»...

Μάλιστα αποκαλύπτει βεβαίως και το ακριβές περιεχόμενο του άρθρου 8 της σύμβασης περί αναγκαστικής εκτέλεσης που περιγράφει ακριβώς τα δικαιώματα που έχει η Morgan Stanley επί των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από τη στιγμή που από τις 31 Μαρτίου είναι υπερήμερη της οφειλής της. Συγκεκριμένα αν μπορεί να παύσει τα δικαιώματα του κάθε μετόχου ή αν μπορεί να πουλήσει ή να διαθέσει το σύνολο ή το τμήμα των Ενεχυρασμένων Περιουσιακών Στοιχείων!»

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για τεράστια χρηματικά ποσά, που ακούγονται στις επαφές ανάμεσα στη διοίκηση και τους Άραβες, κάνει λόγο η εφημερίδα, η οποία τονίζει πως ο Αδαμίδης περιμένει ακόμα και σήμερα την απάντησή τους. Μάλιστα, στην διοίκηση αναφέρουν πως δεν υπάρχει καλύτερη λύση από αυτή την περίπτωση, ενώ τα χρέη της ΠΑΕ δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο. Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στο θέμα του γηπέδου το οποίο μπορούν να το χτίσουν σε χρόνο ρεκόρ. Από κει και πέρα γίνεται αναφορά και στο θέμα της Morgan Stanley, εκεί όπου φάνηκε ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του Θανόπουλου, αλλά και από την ανακοίνωση της ΠΑΕ, πως η ΑΕΚ είναι αυτή που κάνει... κουμάντο σε αυτή την υπόθεση και έχει τον πρώτο λόγο σε ενδεχόμενη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Τέλος, υπάρχει και η δήλωση του Ντέμη Νικολαΐδη που δηλώνει άγνοια για την πρόταση Οικονομόπουλου, αλλά και οι δηλώσεις, μέσω Facebook, του Βασίλη Ξενιάδη.

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ

Οι μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ που βρίσκονται στα χέρια της

Keywords
Τυχαία Θέματα