Η πρώτη κλήση του Μπρέιβικ στην αστυνομία

18:50 25/11/2011 - Πηγή: AEK365

Στη δημοσιότητα έδωσε τηλεοπτικό δίκτυο της Νορβηγίας το ηχητικό απόσπασμα της πρώτης κλήσης του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ προς την αστυνομία ενώ σκότωνε φοιτητές στο νησί Ουτόγια.

«Ναι, γεια σας, το όνομά μου είναι διοικητής Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ του νορβηγικού αντικομμουνιστικού αντιστασιακού κινήματος» δηλώνει. Θέλει να παραδοθεί, όπως λέει, αλλά όταν η αστυνομία του ζητά να δώσει τον αριθμό του, τερματίζει την κλήση και συνεχίζει να πυροβολεί.

Σκοτώνει 69

ανθρώπους και τραυματίζει 115 μετατρέποντας σε απέραντη λίμνη αίματος τη θερινή κατασκήνωση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας.

Το μακελειό -που κατά δήλωσή του ήταν «απαραίτητο» για τη διάσωση της Νορβηγίας και της Ευρώπης από το Ισλάμ- σόκαρε και τραυμάτισε ψυχικά ένα ολόκληρο έθνος.

Ο Μπρέιβικ είναι προφυλακισμένος, το μεγαλύτερο διάστημα κρατήθηκε στην απομόνωση, και η δίκη του προγραμματίζεται για τις 16 Απριλίου, ενώ εκκρεμεί η ψυχιατρική του αξιολόγηση.

Στην πρώτη κλήση στις 18:00 τοπική ώρα, που διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, δίνει το όνομά του, λέει ότι τηλεφωνεί από την Ουτόγια και θέλει να παραδοθεί χωρίς να εξηγεί γιατί. Τερματίζει την κλήση όταν η αστυνομία ζητά τον τηλεφωνικό του αριθμό.

Στις 18:26 τοπική ώρα, και ενώ έχει συνεχίσει τη δολοφονική του μανία, τηλεφωνεί ξανά στην αστυνομία για να δηλώσει ότι ολοκλήρωσε την «επιχείρησή» του και θέλει να παραδοθεί. Μόνο απομαγνητοφώνηση αυτής της συνομιλίας είναι διαθέσιμη.

Ο δικηγόρος του ίδιου του Μπρέιβικ δήλωσε ότι είναι δύσκολο να κατανοήσει γιατί ο πελάτης του συνέχισε να πυροβολεί αφότου δήλωσε πρόθυμος να παραδοθεί στην πρώτη κλήση προς την αστυνομία.

Ακούστε εδώ το απόσπασμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα