Η πλειοψηφία για Β’ εθνική

13:07 29/5/2012 - Πηγή: AEK365

Όπως σας είχαμε αναφέρει προ ημερών από το aek365, τα σενάρια της επόμενης ημέρας για την ΚΑΕ ΑΕΚ έδειχναν να είναι δύο σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα (και απουσία ενδιαφερόμενου για την ομάδα). Είτε να μετατραπεί σε ΤΑΚ η ΚΑΕ και να παραμείνει στην Α2, είτε να πέσει στην Β’ εθνική και να ξεκινήσει από εκεί η αναγέννηση της Βασίλισσας αφού θα σβηστούν τα (δυσβάσταχτα) χρέη της.

Όλα αυτά συζητήθηκαν χθες στα γραφεία της Ερασιτεχνικής στην Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί περισσότερα από 20 μέλη του Δ.Σ. και της «Μάνας ΑΕΚ» επικεντρώθηκαν στις επόμενες κινήσεις τους. Μέχρι στιγμής όλα είναι σε θεωρητικό επίπεδο, από την στιγμή που η Ερασιτεχνική έχει μόνο το 10% (βάσει νόμου) και δεν μπορεί να πάρει μόνη της απόφαση. Έτσι, όλοι περιμένουν τον Γιάννη Φιλίππου που έχει το 90% και ουσιαστικά έχει όλο το… βάρος πάνω του.

Οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής, όπως φάνηκε χθες από όσα είπαν, συμφωνούν στην πλειοψηφία τους να υποβιβαστεί οικειοθελώς η ΑΕΚ στην Β’ εθνική και από εκεί να κοιτάξει ρεαλιστικά το μέλλον της (λίγοι υποστήριξαν την λύση του ΤΑΚ, ενώ κανείς πια δεν μιλά για Α1). Για τον λόγο αυτό την επόμενη εβδομάδα στην συνάντηση τους (πιθανόν Τρίτη), θα έχουν μαζί και νομικούς για να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Το ερώτημα είναι ένα: Τι πρέπει να συμβεί για να καθαρίσει η ΚΑΕ από τα χρέη της;

Εκπρόσωποι της ΑΕΚ είχαν ρωτήσει τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος του είχε απαντήσει ότι χρειάζεται ένας χρόνος στην Β’ εθνική για να… καθαρίσει μια ΚΑΕ. Όμως, χρειάζονται επίσημες απαντήσεις από τους νομικούς που θα εξετάσουν όλους τις παραμέτρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης προοπτικής και θα διασφαλίσουν το συγκεκριμένο εγχείρημα (διότι μπορεί να χρειάζονται και δύο χρόνια τελικά).

Όταν πάρουν απαντήσεις οι άνθρωποι της «Μάνας ΑΕΚ», πολύ πιθανόν να προχωρήσουν σε Γ.Σ. ή για λόγους οικονομίας να γίνει εντός των γραφείων η όλη διαδικασία. Πρώτα όμως θα γίνει η κρίσιμη επαφή με την πλευρά Φιλίππου. Να βρουν τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ μοιάζει… ουτοπικό, οπότε όλες οι συζητήσεις θα γίνουν με τον Σωκράτη Λαμπρόπουλο. Και αυτός θα πρέπει εν συνεχεία να βοηθήσει την Ερασιτεχνική να κάνει ότι αποφασιστεί, αφού ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ασχολείται, οπότε το 10% αποφασίζει για την τύχη της Βασίλισσας.

Έτσι νέα αναμένονται να υπάρχουν στα μέσα Ιουνίου, ώστε στο τέλος του μήνα να έχουν μπει κάποια πράγματα σε σειρά. Μέχρι αρχές Αυγούστου η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει σε ποιο πρωτάθλημα θα δηλώσει συμμετοχή την σεζόν 2012/13, αλλά πρέπει να τρέξει για να προλάβει να κάνει συμφωνίες με αθλητές, γήπεδο, χορηγούς κ.α. Πάντως, τώρα περισσότερες πιθανότητες έχει το σενάριο της Β’ εθνικής και μένει να δούμε αν χρειάζονται 1 ή 2 χρόνια για να «καθαρίσει» η ΚΑΕ από τα χρέη των 14 εκατ. ευρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα