Η πιο… γρήγορη ήττα! (vid)

09:15 17/2/2015 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ της σεζόν 1990-91 (στη φωτογραφία) είχε πολλά εσωτερικά προβλήματα και έβγαζε στο γήπεδο πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Και ειδικά σε έναν αγώνα με την Ξάνθη (τότε ΑΟ Ξάνθης και με χρώματα ακόμα τα ερυθρόλευκα) σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια είχε εμφανιστεί τόσο απρόβλεπτα χλωμή, ώστε υπέστη μία από τις γρήγορες ήττες της ιστορίας της, αφού ο αγώνας εκείνος κρίθηκε με 2-0 υπέρ του ΑΟΞ με ένα σουτ του Χατζημωυσιάδη στο δεύτερο λεπτό και μια ατομική προσπάθεια του Μαρτσέλο

στο όγδοο!

Η ΑΕΚ εκείνων των χρόνων είχε συμβεί να δέχεται τρία σε ένα εικοσάλεπτο (Ιωνικός-ΑΕΚ 4-3 το 1993) ή τέσσερα σε ένα ημίχρονο (Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-2 το 1992) αλλά να αντιδρά και στο τέλος να χάνει δύσκολα. Αλλά να μένει πίσω στο σκορ τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα και να μην αντιδρά, ήταν πολύ σπάνιο. Ειδικά εκείνη η ήττα ήταν έκπληξη, αφού η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε κάνει ένα σερί πέντε νικών και ήταν αήττητη για δύο μήνες, επιχειρώντας έτσι μια αντεπίθεση με στόχο να κυνηγήσει έστω τη δεύτερη θέση, αφού ο Παναθηναϊκός είχε ήδη ξεφύγει. Τελικά τερμάτισε 3η.

Ήταν πάντως, μαγική εικόνα εκείνη η αναμέτρηση και μπορείτε να το διαπιστώσετε στο βίντεο που επισυνάπτουμε. Η Ξάνθη σκόραρε στις δύο πρώτες επιθέσεις της και η ΑΕΚ προσπάθησε για σχεδόν ένα ενενηντάλεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) να αντιδράσει δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες. Με το βάρος, ωστόσο, του 2-0 και με την κακοτυχία να την καταδιώκει, δεν τα κατάφερε. Το σερί και η αντεπίθεση διεκόπησαν και λίγες εβδομάδες αργότερα κορυφώθηκε και η εσωτερική κρίση με παίκτες απλήρωτους, με φήμες για αποχώρηση Μπάγεβιτς, με την παραίτηση Γιδόπουλου, με τη φυγή Οκόνσκι και με την έκτακτη Γενική Συνέλευση που εξέλεξε υπηρεσιακό πρόεδρο τον δικηγόρο Κώστα Αγγελόπουλο.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Μήνου, Βασιλόπουλος (61' Πεππές) Γεωργιάδης, Μανωλάς, Καραγκιοζόπουλος, Παπαϊωάννου, Πατίκας, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Οκόνσκι, Φαμέλης (20΄Καραγιάννης)

Στις 17 Φεβρουαρίου
17/2/46 ΑΕΚ-Αθηναϊκός 3-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας)
17/2/47 Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-1 (Πρωτάθλημα Αθήνας -κρίσιμη νίκη στην προσπάθεια για τον τίτλο που τελικά κατακτήθηκε)
17/2/63 Εθνικός-ΑΕΚ 1-0 (A' Εθνική -μία από τις τρεις ήττες της ΑΕΚ στη χρονιά του πρώτου μεταπολεμικού τίτλου της)
17/2/74 Πανσερραϊκός-ΑΕΚ 1-0 (A' Εθνική)
17/2/80 ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1 (A' Εθνική)
17/2/85 Πιερικός-AEK 0-2 (A' Εθνική)
17/2/02 Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1 (A' Εθνική)

Keywords
Τυχαία Θέματα