Η πεντάρα της ΑΕΚ στη Δρέσδη (VIDEO)

09:24 27/9/2014 - Πηγή: AEK365

Ήταν 27 Σεπτεμβρίου του 1989. Μετά από 10 χρόνια η ΑΕΚ αγωνίζεται ξανά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και στον πρώτο γύρο η κλήρωση φέρνει στο δρόμο της τη Δυναμό Δρέσδης από την Ανατολική Γερμανία. Πρώτο ματς 1-0 νίκη για τους Γερμανούς και ο επαναληπτικός στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν έπεφτε... καρφίτσα.

Τηλεοπτική κάλυψη δεν υπήρχε και ο αγώνας έγινε μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Το ματς συγκλονιστικό και το φινάλε μαγικό για μία επική ανατροπή του

σκορ για την ΑΕΚ.
Η Δρέσδη είχε το υπέρ της 1-0 του πρώτου αγώνα και μόλις στο 9' έκαναν με τον Γκέτσοφ και το 0-1. Η πρόκριση έδειχνε να δυσκολεύει, όμως με μία συγκλονιστική εμφάνιση η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα και πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, όχι μόνο είχε γυρίσει το σκορ, αλλά είχε πάρει και σκορ πρόκρισης!

Μανωλάς με φάουλ, Οκόνσκι με πέναλτι και Γιώργος Σαββίδης με έναν "κεραυνό" έξω από την περιοχή έκαναν το 3-1 για την ΑΕΚ. Το 4-1 έγινε πάλι από τον "Κουμπάρο" στο δεύτερο ημίχρονο, για να μειώσουν οι Γερμανοί σε 4-2 με τον Λίμπεραμ. Το 5-2 και την πρόκριση σφράγισε ο Τόνι Σαβέφσκι στο 81', για να γράφει στο φινάλε το τελικό 5-3 ο Μίνγκε. (Η ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Πρωταθλητριών κληρώθηκε με τη Μαρσέιγ, από την οποία και αποκλείστηκε)

Δείτε στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί τι έγινε στο πρώτο ματς στη Γερμανία και στο δεύτερο βίντεο την ματσάρα στη Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Οικονομόπουλος, Πεπές, Χατζής, Μανωλάς, Κούτουλας, Παπαϊωάννου, Πατίκας (88' Καραγκιοζόπουλος), Σαβέβσκι, Μπατίστα (62' Χριστοδούλου), Οκόνσκι, Σαββίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα