Η μεγάλη βραδιά του Πέτζα Στογιάκοβιτς (ΦΩΤΟ+VIDEO)

12:20 17/12/2014 - Πηγή: AEK365

Στο ημίχρονο του αγώνα με την Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οπαδοί των Σακραμέντο Κινγκς αποθέωσαν τον Πέτζα Στογιάκοβιτς με τη διοίκηση να αποσύρει τη φανέλα με το "16" που φορούσε ο Σέρβος τη περίοδο που αγωνιζόταν στην ομάδα.
Ο Στογιάκοβιτς δεν έκρυψε τη συγκίνηση του και μιλώντας προς τους οπαδούς των Κινγκς είπε: "Θέλω να σας ευχαριστήσω. Είστε οι πιο... θορυβώδεις οπαδοί του κόσμου".
Στο πλευρό του Στογιάκοβιτς ήταν η σύζυγος και τα παιδιά τους ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η φανέλα του είναι η τέταρτη που αποσύρεται από τους Σακραμέντο Κινγκς, μετά από εκείνες των Βλάντε Ντίβατς,

Κρις Γουέμπερ και Μιτς Ρίτσμοντ.
Το 1996, οι Σακραμέντο Κινγκς επέλεξαν τον Στογιάκοβιτς στο νούμερο 14 του ντραφτ και ο Σέρβος αγωνίστηκε στην ομάδα για 7.5 σεζόν. Είναι έκτος σκόρερ στην ιστορία των Κινγκς με 9.498 πόντους και σε 518 παιχνίδια που συμμετείχε έβαλε 1070 τρίποντα, επίδοση-ρεκόρ για τους Κινγκς.
Ο Στογιάκοβιτς κέρδισε δυο φορές σε διαγωνισμό τριπόντων στο All Star Game και τη σεζόν 2003-2004 ήρθε τέταρτος στη ψηφοφορία για τον MVP με 24.2 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά αγώνα.
Το 2002 ο Στογιάκοβιτς έφτασε με τους Σακραμέντο Κινγκς στους τελικούς της Δύσης όπου αποκλείστηκαν από τους Λος Άντζελες Λέικερς που αργότερα κατέκτησαν το πρωτάθλημα.
Το πρωτάθλημα του NBA, ο Στογιάκοβιτς το πανηγύρισε το 2011 με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς ενώ είχε αγωνιστεί επίσης σε Ιντιάνα, Νέα Ορλεάνη και Τορόντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα