Η μεγάλη επιστροφή του Γεωργέα λύνει τα χέρια του Δέλλα

16:07 27/9/2013 - Πηγή: AEK365

Ήταν 20 Μαϊου του 2012 όταν στο τέλος των πλέι οφ, και σε ένα ματς με τον Παναθηναϊκό (όλοι θυμόμαστε το ακυρωθέν γκολ του Λυμπερόπουλου και τελικά την ήττα με 1-0) ο Νίκος Γεωργέας μετά από μία δεκαετία φορούσε για τελευταία φορά τη φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα. Πέρασε ένας καταστροφικός χρόνος για την Ένωση και την πτώση της, με τον «Φούλη» να πηγαίνει αναγκαστικά στη Βέροια, αφού στην ΑΕΚ

ήθελαν... καλύτερους. Ο Γεωργέας γύρισε και την Κυριακή (29/9) θα βάλει ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ και θα μπει να παίξει για εκείνη σε επίσημο αγώνα μετά από 16 ολόκληρους μήνες.

Την Κυριακή λοιπόν θα ξαναδούμε τον Γεωργέα με το δικέφαλο στο στήθος και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο του. Θεωρείται σίγουρο πως θα ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα, όμως το ερώτημα τούτη την ώρα είναι σε ποια θέση θα αγωνιστεί. Ο Τραϊανός Δέλλας έχει έναν ευχάριστο... πονοκέφαλο τώρα που γυρίζει ο Γεωργέας: Σε τρεις θέσεις μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια ο 36χρονος Καλαματιανός και πρέπει να το σκεφτεί καλά που θα τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής.

Παίζει άνετα ως δεξί μπακ, παίζει στο κέντρο ως «κόφτης» μπορεί να παίξει και στόπερ φυσικά. Εφόσον χρησιμοποιηθεί ως δεξί μπακ τότε ο Τσουκαλάς (είχε ξεκινήσει με τον Μανδραϊκό) θα καθίσει στον πάγκο και η παρουσία ή όχι του Ρόβα στο αρχικό σχήμα και σε ποια θέση μέσα στο γήπεδο θα κρίνει το σύστημα που θα αγωνιστεί η ΑΕΚ την Κυριακή. Αν τελικά χρησιμοποιηθεί ως αμυντικό χαφ τότε είναι πιθανό να δούμε την Ένωση με διάταξη 4-3-3 και τους Ανάκογλου - Κορδέρο σε πιο ελεύθερο ρόλο. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να δούμε στόπερ τον Γεωργέα, καθώς έχει την εμπειρία να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου και να ξεκινά το παιχνίδι από πίσω.

Η ουσία είναι πως ο αγαπημένος «Φούλης» των ανθρώπων της ΑΕΚ και του κόσμου της, επιστρέφει και μόνο με την παρουσία του δίνει αγωνιστικές λύσεις στον Δέλλα να σκεφτεί και τελικά να επιλέξει την καλύτερη επιλογή συστήματος για την ομάδα, τόσο πριν, όσο ακόμα και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα