Η μεγάλη αγωνιστική έκπληξη απέναντι στη Ρόμα…

18:27 24/8/2014 - Πηγή: AEK365

Ονειρεμένο Σάββατο. Και... βουτηγμένο στην τραγική ειρωνεία. Την ημέρα που ξεκινούσε το δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας χωρίς την συμμετοχή της ΑΕΚ, το ΟΑΚΑ ήταν γεμάτο από 30.000 κόσμου για ένα φιλικό. Οι ιστοσελίδες φιλοξενούσαν από το μεσημέρι δημοσιεύματα για τους... τρελούς που περίμεναν μέσα στον

καύσωνα, στα εκδοτήρια, για να πάρουν ένα εισιτήριο, στις εξέδρες στήθηκε ένα πάρτι βγαλμένο από τα παλιά και σήμερα το πρωί, κυριαρχούσε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων η πρώτη ανεπίσημη παράσταση της Ένωσης μπροστά στον κόσμο της. Στο κοινό της που ξεπερνούσε το σύνολο αυτού που παρακολούθησε από κοντά και τα τρία επίσημα παιχνίδια της ημέρας μαζί.

Όσο δεδομένο κι αν έχει γίνει πλέον ότι... είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ, είναι ξεκάθαρο ότι η οικογένεια της Ένωσης έστειλε ακόμη ένα μήνυμα πως το «Ερχόμαστε» δεν αποτελεί ένα σλόγκαν παρηγοριάς, αλλά πραγματικότητα. Και το σημαντικό είναι ότι το έδειξε αυτό και εντός του αγωνιστικού χώρου. Απέναντι στην δευτεραθλήτρια Ιταλίας, που σε λίγες μέρες δίνει το πρώτο της ματς για το Καμπιονάτο, η ΑΕΚ της Β' Εθνικής στάθηκε... ως κανονική ΑΕΚ. Ούσα καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Έχοντας την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, άφησε για ακόμη μια φορά σε όλους τη γεύση ότι χτίζει μια ομάδα με στόχο (και) να ικανοποιήσει τον κόσμο της.

Κάποια πράγματα είχαν φανεί εδώ και καιρό. Όπως για παράδειγμα η ποιότητα και το βάθος του φετινού ρόστερ της ΑΕΚ. Το γεγονός ότι διαθέτει δύο (και περισσότερους σε ορισμένες περιπτώσεις) παίκτες σε κάθε θέση. Ότι έχει ποδοσφαιριστές που είναι εντελώς παράταιρο να σκέφτεσαι ότι θα αγωνιστούν στη Β' Εθνική. Όχι μόνο ο Μπαρμπόσα (που προσωπικά είμαι σίγουρος πώς μόνο αυτή η ΑΕΚ -και καμία άλλη ελληνική ομάδα- θα μπορούσε να τον πείσει να παίξει στην ...Football League της Ελλάδας), αλλά και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, με παραστάσεις και εμπειρίες στην Α' Εθνική, που ήρθαν στην ΑΕΚ τη στιγμή που η καριέρα τους άρχισε να πιάνει... ανηφόρα. Φυσικά, χαμένοι δε θα βγουν και το ξέρουν. Όπως το ξέρει πλέον και ο... Αυλωνίτης, που ετοιμάζεται για την πρόκληση της επιστροφής στην Πλατεία.

Κάτι άλλο που φαινόταν από την αρχή, ήταν ότι ο Δέλλας προσπαθεί να φτιάξει μια ομάδα που θα είναι γρήγορη. Όχι που θα... τρέχει γρήγορα, αλλά που θα παίζει γρήγορα. Χωρίς περιττά κρατήματα μπάλας, με γρήγορες πάσες και μια γκάμα συγκεκριμένων επιλογών για κάθε παίκτη (ανά θέση) όταν η μπάλα φτάνει στα πόδια του. Μια ομάδα που δεν θα... ταλαιπωρεί και θα ταλαιπωρείται παίζοντας παράλληλο ποδόσφαιρο, αλλά θα προσπαθεί να παίξει κάθετα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει σε κάποιες περιπτώσεις να πάει η μπάλα... κάθετα πίσω, για να βγει ξανά με τη μια κάθετα μπροστά.

Η μεγάλη έκπληξη που προέκυψε -για μένα προσωπικά, τουλάχιστον- από το χθεσινό ματς, ήταν το τέμπο που έδειξε ότι μπορεί να πιάσει (και να διατηρήσει) αυτή η ομάδα. Ο υψηλός ρυθμός (επιπέδου εξωτερικού), χωρίς... σκαμπανεβάσματα και... δεκάλεπτα, που είχε στο παιχνίδι της και η αντοχή στην ταχύτητα που έδειξαν οι παίκτες, ήταν εντυπωσιακά στοιχεία. Σίγουρα σε κάποιο βαθμό παίζει ρόλο η μαχητικότητα που δημιουργείται ...από μόνη της όταν υπάρχει το κίνητρο της συμμετοχής σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τη Ρόμα, αλλά δεν μπορεί αυτός ο παράγοντας να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά, αν... δεν το 'χεις.

Όσον αφορά την... ατομική κριτική νομίζω ότι δεν έχει νόημα να ειπωθούν-γραφτούν πολλά. Η εντεκάδα που ξεκίνησε χθες διαθέτει ποιότητα σε κάθε θέση και -το σημαντικότερο- αρκετούς ποδοσφαιριστές από τους οποίους η ΑΕΚ μπορεί να περιμένει να εξελιχθούν και να αποτελούσουν την μαγιά για την ομάδα του πρωταθλητισμού. Και οι περισσότεροι από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαν να είναι αυτοί πρώτοι, αν... δεν είχε αποκτηθεί ο πρώτος.

Ως... φίλαθλος, είμαι πάντα υπέρ των μεταγραφών, ακόμη και αν είναι... αχρείαστες. Όμως στην προκειμένη περίπτωση μπορώ να καταλάβω τον προβληματισμό των ανθρώπων της ΑΕΚ, ότι η απόκτηση για παράδειγμα ενός επιθετικού και ενός αμυντικού χαφ, θα μειώσουν σημαντικά τις ευκαιρίες που θα πάρουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που έχουν δείξει πράγματα μέχρι σήμερα και αυτή η χρονιά της Β' Εθνικής είναι η μόνη που θα έχουν για να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στην ομάδα που θα έχει ως μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα και... μηδέν περιθώρια για ευκαιρίες. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι... πονοκέφαλοι για την ΑΕΚ είναι πλέον μόνο αυτοί, οι ευχάριστοι, αποτελεί ακόμη μια απόδειξη πως τα πάντα εξελίσσονται βάσει του σχεδίου...

Υ.Γ.: Η είσοδος κάποιων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, στο τέλος, ήταν λάθος. Δεν είναι θέμα που αξίζει να πάρει διαστάσεις. Όμως, οι υγιείς ομάδες φροντίζουν να λύνουν τα ζητήματα, πριν ...γίνουν θέματα. Είναι δεδομένο ότι αυτοί που μπήκαν στο γήπεδο στην προκειμένη περίπτωση, δεν είχαν κακή πρόθεση. Απλά δεν κρατήθηκαν, πάνω στην... κάψα να πάρουν μια φανέλα. Όμως, τις δηλώσεις του προπονητή της Ρόμα θα τις διαβάσουν εκατομμύρια. Θα μπορούσαν για τη χθεσινή βραδιά να... διαβάσουν χίλια πράγματα ότι ειπώθηκαν από τα χείλη του Ρούντι Γκαρσία. Γιατί να διαβάσουν «τα παιχνίδια πρέπει να λήγουν», για ένα φιλικό; Η ΑΕΚ ποντάρει πολλά στο να χτίσει ξανά το προφίλ της ως κορυφαίος σύλλογος (το χθεσινό ματς ήταν προς αυτή την κατεύθυνση) και τέτοια λάθη δεν χρειάζονται. Προχωράμε...

Keywords
Τυχαία Θέματα