Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

00:13 18/8/2014 - Πηγή: AEK365

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ:

Είχε μία εξαιρετική επέμβαση λίγα λεπτά το πρώτο γκολ της, δύο καλές εξόδους και ένα λάθος με τα πόδια, όταν καθυστέρησε να διώξει τη μπάλα και να πιεστεί από τον αντίπαλο. Κατά τα λοιπά δεν είχε πίεση στο ματς και συνολικά η απόδοσή του κρίνεται ικανοποιητική.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΚΗΣ:

Στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ δίνει πάσα «πάρε - βάλε» στον Αραβίδη. Γενικά έκανε εξαιρετικό

παιχνίδι, όση ώρα αγωνίστηκε. Ανέβηκε ουκ ολίγες φορές μπροστά, είχε καλές επιστροφές, δεν έγιναν φάσεις από την πλευρά του και συμμετείχε σωστά στην ανάπτυξη της ομάδας. Από τους κορυφαίους της ΑΕΚ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΤΑΥΡΑΚΗΣ:

Ακόμη μία θετική εμφάνιση. Πολλά ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, συμμετοχή σε καλές οργανωμένες επιθέσεις, κανένα πρόβλημα αμυντικά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ:

Μόνο ένα λάθος έκανε, όταν υπέπεσε σε ένα φάουλ περίπου στη σέντρα παίζοντας με τα χέρια τον αντίπαλο, ενώ θα μπορούσε να τον αντιμετωπίσει καλύτερα με το σώμα. Κατά τα λοιπά, εξαιρετική σταθερή εικόνα από τον Κολοβέτσιο στην άμυνα και συμμετοχή και στην οργάνωση του παιχνιδιού από πίσω. Κερδίζει με το σπαθί του θεση βασικού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ:

Σταθερός, δυνατός, σίγουρος «έδεσε» με τον Κολοβέτσιο και δημιουργούσαν μαζί ένα καλό αμυντικό δίδυμο στόπερ.

ΜΙΓΚΕΛ ΚΟΡΔΕΡΟ:

Από τα πόδια του πέρασαν ουκ ολίγες επιθέσεις της ΑΕΚ. Ένα λάθος έκανε στο πρώτο ημίχρονο, στο 6' όταν έκανε λάθος πάσα και στη συνέχεια της φάσης βγήκε η μοναδική καλή στιγμή για τη Νίκη Βόλου ημίχρονο. Από εκεί και πέρα ήταν σούπερ ο Ισπανός. Περνούσε κάθετες, άνοιγε το παιχνίδι στα άκρα, είχε κλεψίματα, ηταν ήρεμος, έδινε ρυθμό. Εξαιρετικός...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ:

Κι αυτός μια απ' τα ίδια με τον Κορδέρο. Μπορεί να μην πέρασαν από τα πόδια του τόσες μπάλες, ωστόσο είχε το διαφορετικό στοιχείο από τον Ισπανό να βγαίνει από πίσω και να πατάει περιοχή, πράγμα που δύσκολα βλέπεις σε αμυντικό χαφ. Έδινε στηρίγματα στους συμπαίκτες του, έτρεξε πολύ. Καλή εμφάνιση ξανά από τον Ανάκογλου γεμάτη ουσία.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ:

Εξαιρετική απόδοση από τον Πλατέλλα. Κέρδισε το πέναλτι, έφτιαξε άλλο ένα γκολ στον Μπαρμπόσα που δεν πέτυχε, με τον Μπακάκη συνδυάστηκαν άψογα, ενώ από τα πόδια του η ΑΕΚ ξεκίνησε ουκ ολίγες επιθετικές ενέργειες. Θα μπορούσε μάλιστα και να είχε σκοράρει. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ:

Ουσιαστικός, αποτελεσματικός, σκόρερ με πέναλτι (στην περσινή ΑΕΚ και αυτό ήταν... είδηση), δεν κρυβόταν, έπαιρνε μπάλες, ήταν σίγουρος στα πατήματά του και στις μεταβιβάσεις του. Εξαιρετικό παιχνίδι κι αυτός.

ΕΛΝΤΕΡ ΜΠΑΡΜΠΟΣΑ:

Είχε κάποιες στιγμές... μαγικές στο γήπεδο. Έκρυβε τη μπάλα, ενώ ανέβαζε το ρυθμό όποτε ήθελε. Πέρασε τρεις κάθετες τρομερές, όμως θα μπορούσε να είχε σκοράρει δύο φορές (μία σε κάθε ημίχρονο) και δεν τα κατάφερε. Δεν είναι ακόμη έτοιμος κι όμως κάνει ήδη καλά πράγματα στο γήπεδο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΑΒΙΔΗΣ:

Πέτυχε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ, πίεζε, έτρεχε, έκανε κίνηση, πήρε φάουλ παίζοντας με πλάτη στο τέρμα. Καλή εμφάνιση από τον φορ της Ένωσης στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΛΙΔΗΣ:

Φέρει κι αυτός ευθύνη στο γκολ (όχι μόνο η άμυνα) καθώς ενώ η μπάλα ήταν έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, είχε φτάσει μέχρι το ύψος της δικής του μικρής, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος επιθετικός να τον «κρεμάσει». Έκανε κάποιες λάθος μεταβιβάσεις και με τα πόδια. Έδειξε αγχωμένος και τούτο επηρέασε την απόδοσή του.

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΕΑΣ:

Όχι και τόσο καλή εμφάνιση για τον Γεωργέα. Αν εξαιρέσουμε ένα σωτήριο για την ΑΕΚ κόψιμο μέσα στη μεγάλη περιοχή, κατά τα άλλα μάλλον κακή βραδιά ήταν για τον Καλαματιανό. Έκανε πολλές (επικίνδυνες) παράλληλες μπαλιές, συνέκλινε χωρίς λόγο προς το κέντρο, βγήκε σπάνια μπροστά ως δεξί μπακ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΟΝΤΗΣ:

Είχε ανεβάσματα και εβγαλε δύο σέντρες από την πλευρά του, που θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη κατάληξη. Πάντως έδειξε καλύτερο πρόσωπο από το προηγούμενο φιλικό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ:

Έβγαλε πάθος στο παιχνίδι του, αλλά κινήθηκε στη γενική μετριότητα της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος. Έκανε δύο λάθος πάσες, έδωσε όμως και δύο καλές αλλαγές παιχνιδιού, απ' αυτές που ζητάει ο Δέλλας.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΒΑΡΝΑΣ:

Στο γκολ της Νίκης Βόλους φέρει ευθύνη, μιας και δεν πηγαίνει γρήγορα πάνω στον σκόρερ. Κατά τα άλλα προσπάθησε, έκοψε δύο φορές, πίεσε και έκλεισε σωστά τους χώρους, έβγαλε πάθος στο παιχνίδι του. Τα έχουμε ξαναπεί: έχει μέλλον, θέλει δουλειά και φυσικά εμπειρίες (που θα έρθουν).

ΑΜΠΑΛΑΓΙΕ ΦΑΓΙΕ :

Θέλει χρόνο για να σταθεί στην ΑΕΚ. Θέλει πολύ δουλειά τακτικά. Δεν έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, άφηνε τη θέση του (αμυντικό χαφ), είχε λάθος πάσες και κοντρόλ, ενώ λίγα πράγματα μετρήσαμε ως θετικά (όπως ότι έβγαινε σαν κρυφός). Όπως προείπαμε: θέλει δουλειά, ακόμη δεν είναι έτοιμος.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΒΑΣ:

Κράτησε τη θέση του, είχε κοψίματα, είχε δύο λάθος μεταβιβάσεις, ενώ κάλυπτε και χώρους για τον Φαγιέ.

ΜΑΡΚΟΣ ΝΤΟΥΝΗΣ:

Ήταν δραστήριος, πάτησε περιοχή, πίεσε όσο μπορούσε, ενώ θα έπρεπε να είχε σκοράρει σε μία φάση που ήταν σε απόσταση βολής και καθυστέρησε να εκτελέσει. Δεν ήταν κακός ο Ντούνης ως δεξί εξτρέμ. Δείχνει καλά στοιχεία.

ΝΤΑΡΚΟ ΖΟΡΙΤΣ:

Θέλει κι αυτός χρόνο να μπει στο κλίμα της ομάδας τακτικά. Δείχνει πάντως πως έχει και διάθεση να προσφέρει και θράσος. Όταν δεν είχε επιλογές στο Πανθεσσαλικό, δεν δίσταζε να σουτάρει από μακριά, προσπαθώντας για το γκολ.

ΑΛΕΣΑΝΤΡΕ ΝΤΑΚΟΛ:

Είχε πάθος, είχε διάθεση, είχε δύο στημένα, έδωσε μάχες με δύο και τρεις πολλές αμυντικούς. Γενικά ήταν κινητικός ο Βραζιλιάνος, με την ΑΕΚ να περιμένει κάτι παραπάνω...

ΙΒΑΝ ΜΠΡΕΣΕΒΙΤΣ:

Πήρε πάλι χρόνο συμμετοχής. Δείχνει σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του, αλλά και πως θέλει αρκετό χρόνο μπροστά του για να επανέλθει. Δεν έδειξε πολλά πράγματα, δεν είχε τελική προσπάθεια σε μισή ώρα παιχνιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα