Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

01:04 3/8/2014 - Πηγή: AEK365

Ανέστης: Πολύ δυνατός στον αέρα όποτε χρειάστηκε, με σιγουριά αλλά και νεύρο κάτω από τα δοκάρια. Ενα από τα μεγάλα στοιχήματα της φετινής ΑΕΚ σε μια χώρα που έχει... στερέψει από τερματοφύλακες.

Μπακακης: Πηγαίνει πάνω κάτω με μια άνεση που ελάχιστοι σύγχρονοι παίκτες έχουν. Οι δυνάμεις του είναι η μεγάλη δύναμη του, Ολα τα άλλα βελτιώνονται. Από τους λίγους που έχουν πάρει την φανέλα σπίτι.

Πεταυρακης: Ο πιο μάγκας από τους περυσινούς μικρούς κι ας μην έπεισε πως θα μπορούσε να είναι εντεκαδάτος

και στην Β Εθνική. Δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο επιθετικό παιχνίδι αλλά είναι στο ρόστερ και παλεύει.

Σαρρης: Πολύ δυνατός αλλά και λίγο άτσαλος. Εκανε τα λαθάκια του αλλά είναι σέντερ μπακ με τσαμπουκά και πνεύμα αυτοθυσίας και αυτοί οι παίκτες είναι πάντα χρήσιμοι. Στα συν και το δυνατό του σουτ.

Κολοβετσιος: Σέντερ μπακ με ποιότητα ο Κολοβέτσιος έδειξε από το πρώτο παιχνίδι πως μάλλον θα είναι ο σίγουρος ένας από τους δύο στο κέντρο της άμυνας. Πολύ ώριμος για την ηλικία του και με εμφανέστατη την εμπειρία από τις συνεχόμενες γεμάτες χρονιές.

Ρόβας: Η χρησιμοποίηση του στην φυσική του θέση έδειξε γρήγορα πως η ΑΕΚ χρειάζεται αμυντικό χαφ αφού ο Φαγέ δείχνει πως είναι πολύ καλό οκτάρι. Δεν μπόρεσε να κάνει διαφορά στη Γ Εθνική, δύσκολα θα βρει θέση στην δεκαοκτάδα στην Β. Λίγος ανασταλτικά και δημιουργικά, μετριότητα.


Κορδερο: Σταθερή αξία ο Ισπανός που φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Είχε ισοροπία αμυντικά και δημιουργικά αλλά φέτος υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην θέση, με τον Φαγέ που είδαμε, και πρέπει να παλαίψει για να είναι βασικός.

Ανάκογλου: Μεγαλύτερη απογοήτευση κι από τον Ρόβα λόγω ηλικίας και προσόντων. Ο Δέλλας θυσίασε τον Μάνταλο βάζοντας τον στα άκρα για να παίξει ο Ανάκογλου και στην καλή του θέση και το παιδί... εξαφανίστηκε. Κρίμα. Με τέτοια εικόνα λίγες φορές θα μπει αποστολή.

Πλατελλας: Και ο Πλατέλλας θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό φέτος για να πάρει θέση στην ενδεκάδα που πέρυσι ξεκίναγε από αυτόν. Οπως πάντα έπαιξε το ματς στα κόκκινα αλλά δεν του βγήκαν και πολλά πράγματα. Πρέπει το άγχος του να είναι βασικός να του βγει θετικά για να τα καταφέρει.

Αραβίδης: Ωραίος παίκτης που θα μπορούσε να παίξει κορυφή στην ΑΕΚ αν όλα τα ματς ήταν σαν το χθεσινό. Στο πρωτάθλημα όμως δεν θα είναι... κανένα. Για αυτό καλό θα είναι η ομάδα να τον αξιοποιήσει σε άλλη θέση και όχι φορ του κουτιού. Εκεί θα αποκτηθεί παίκτης κλασικός περιοχής με έφεση στο σκοράρισμα.

Μανταλος: Παίκτης κλάσης που αδικήθηκε στο ντεμπούτο του από την θέση που χρησιμοποιήθηκε. Δεν είναι ακραίος είναι παίκτης άξονα και άλλωστε εκεί τραβιόταν περισσότερο. Εκεί θα παίξει και αν ξεδιπλώσει την ποιότητα του θα κάνει μεγάλη καριέρα.

Δεύτερο ημίχρονο

Βουρας: Δεν χρειάστηκε να επέμβει καμία φορά. Θα κριθεί σε επόμενους αγώνες και θα δώσει μάχη για να είναι δεύτερος.

Γεωργέας : Τα χρόνια περνάνε και φυσικά επηρεάζουν αλλά φέτος που οι απαιτήσεις θα είναι λιγότερες, λόγω της παρουσίας Μπακάκη, ο Γεωργέας μπορεί να τα βγάλει πέρα όποτε χρειαστεί. Χθες κράτησε πίσω και 1-2 φορές που βγήκε μπροστά συμμετείχε θετικά στις επιθέσεις.


Γροντής: Ο ορισμός της λύσης ανάγκης η χρησιμοποίηση του Γροντή στα αριστερά της άμυνας. Δεν χρειάζεται και θα ήταν ίσως άδικο να κριθεί αφού η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να τον εκπαιδεύσει για αυτή την θέση αλλά και ο ίδιος δεν έχει τα προσόντα για αριστερός μπακ.

Σβαρνας: Ενα παιδί με χάρισμα που κάνει μπαμ από την πρώτη ματιά. Χθες έκανε τρία λάθη σε πάσες στο πρώτο του παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά το όλο πακέτο, των θέσεων, των επεμβάσεων, της άνεσης θύμισε Παπασταθόπουλο. Σε λίγο καιρό θα διεκδικεί θέση βασικού πριν γίνει 18 χρονών. Στοίχημα;

Λαμπροπουλος: Δυνατό παιδί και σοβαρός αμυντικός. Οποτε χρειάστηκε ήταν εκεί χωρίς πολλά πολλά.

Τζανετοπουλος:Είχε το φιλότιμο και την μαχητικότητα που τον κράτησε στην ΑΕΚ σε μια θέση που τον είδαμε πρώτη φορά, σαν αμυντικό χαφ. Μπορεί να φαίνεται παράξενο αλλά ίσως σαν αμυντικό χαφ να πάρει περισσότερες συμμετοχές παρά στην φυσική του θέση στο κέντρο της άμυνας.

Φαγε: Παρότι προερχόταν από... Ραμαζανι και έπαιξε πρώτη φορά με την φανέλα της ΑΕΚ, ο Φαγέ ήταν η μεγάλη έκπληξη και μεγάλη υπόσχεση του αγώνα μαζί με Ζόριτς και Σβάρνα. Ο Δέλλας τον έβαλε οκτάρι και δικαιώθηκε αφού κρύφτηκε αρκετά το πρόβλημα που έχει όταν πρέπει να μαρκάρει και παράλληλα ξεδίπλωσε την ικανότητα του από την μέση και μπροστά που εντυπωσίασε. Κάθετες πάσες, άριστς 1-2, απόλυτος έλεγχος της μπάλας. Παίκτης για μεγάλα πράγματα.

Ντούνης: Δεν μπήκε πολύ στο παιχνίδι και η επίθεση έγερνε πολύ προς τα αριστερά μέχρι να μπει ο Μπαρμπόσα οπότε... έγειρε τελείως, Θα δώσει μάχη κι αυτός, θα πρέπει να περιμένουμε όπως και για όλους τους καινούργιους φυσικά.

Ντακολ: Εκανε μια ωραία πάσα και δυο καλούς συνδυασμούς αλλά δεν απείλησε ούτε από μακριά, ούτε από κοντά. Δεν είναι κακός αλλά δείχνει, γενικά, λίγος. Εκπληξη το ότι τα πήγε καλύτερα όσο ήταν μέσα ο Τσεβάς και έπαιζε από πίσω του.


Τσεβάς: Οτι και να γίνει ο μικρός δεν υπάρχει περίπτωση να μπει έστω ένα λεπτό και να μην απειλήσει. Το παιδί έχει τα σωστά πατήματα και τις σωστές θέσεις. Από εκεί και πέρα είναι πολύ μακρινή προοπτική γιατί η φανέλα με το 9 στην ΑΕΚ είναι πολύ βαριά αλλά πρέπει να προσεχτεί.

Ζοριτς: Οπως και ο Φαγέ έτσι και ο Ζόριτς έδειξε με τον καλημέρα πως δεν ήρθε για... διακοπές. Δυο κλεψίματα που μαρτυρούν ποδοσφαιρική παιδεία, κερδισμένα φάουλ, σωστές πάσες και εξοικοίωση με την ομάδα πολύ γρήγορα. Αλλος ένας με μεγάλη τύχη να μπει στην ενδεκάδα.


Μπαρμποσα: Τι να πεις για αυτόν τον παίκτη; Μπήκε για την... χαρά της συμμετοχής αφού μέχρι την Πέμπτη δεν ήταν καν παίκτης της ΑΕΚ και παραλίγο να καθαρίσει το παιχνίδι μόνος του. Αν έμπαινε το δοκάρι θα γινόταν πλήρης... απόσβεση των χρημάτων που έδωσαν όσοι πήγαν στο ματς. Και με μια ενέργεια αυστηρά... προσωπική. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πότε θα τον... ξαναδούμε. Δυστυχώς αργεί γιατί με τον Ηλυσιακό δεν θα υπάρχει κόσμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα