Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

19:14 13/10/2013 - Πηγή: AEK365

Φώτης Καραγκιολίδης 7

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε τον ρόλο του... παρατηρητή, καθώς δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση στην άμυνα της ΑΕΚ. Ωστόσο, όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα ήταν σταθερός, τόσο χαμηλά όσο και στο ψηλό παιχνίδι.

Νίκος Αργυρίου 7

Ήταν η... έκπληξη της ενδεκάδας και δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του. Στον αμυντικό τομέα δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ συμμετείχε στην ανάπτυξη της ομάδας με συνεχείς προωθήσεις. Αν γίνει λίγο πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια (σέντρα

- γύρισμα στην περιοχή) θα αποδειχθεί σημαντικό εργαλείο.

Σταύρος Σταθάκης 7

Ήταν σταθερότατος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τελείωνε τις φάσεις πριν καν δημιουργηθούν και όποτε χρειάστηκε κάλυψε αποτελεσματικά και λάθη των συμπαικτών του. Στο τρίτο γκολ (που έκανε την... ασίστ) επιβεβαίωσε εκ νέου ότι είναι καλός στο να ξεκινάει το παιχνίδι από πίσω, ψάχνοντας την κοντινή ή μακρινή πάσα.

Βασίλης Ρόβας 6

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση, υπέπεσε σε δυο τρία λάθη αμυντικά, ένα εκ των οποίων -στα πρώτα λεπτά- θα μπορούσε να στοιχίσει. Επίσης, έκανε κάποια λάθη και στις μεταβιβάσεις, φτιάχνοντας παιχνίδι από πίσω.

Σταύρος Πεταυράκης 7

Ξεκίνησε με μια λάθος αντίδραση στη φάση με τον Μασούρα (δε κατάφερε να τον σταματήσει), όμως η συνέχεια ήταν πολύ θετική. Τα πήγε πολύ καλά αμυντικά, ενώ βοήθησε πολύ και στον επιθετικό τομέα, έχοντας μεταξύ άλλων και δύο πολύ καλά γυρίσματα, στο 72' για τον Μπρέσεβιτς και στο 88' για τον Καζβιρόπουλο.

Μιγκέλ Κορδέρο 9

Δικαίωσε πλήρως τον Δέλλα για την επιλογή του να μην τον... θυσιάσει για να μπει ο Ράμα στην ενδεκάδα, καθώς ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ. Ήταν το... αφεντικό της μεσαίας γραμμής, βοήθησε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι (περνώντας και κάποιες καλές πάσες), έχασε ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ από δική του σέντρα ήρθε το 2-0.

Νίκος Γεωργέας 9

Ήταν για ακόμη μια φορά εξαιρετικός. Έκανε πολλή και καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά, συμμετέχοντας στις φάσεις και περνώντας κάποιες καλές μπαλιές. Μάλιστα, ήταν αυτός που ξεμπλόκαρε την ομάδα και «άνοιξε» το παιχνίδι, με το γκολ που πέτυχε στο 55' .

Δημήτρης Γροντής 7

Ήταν η δεύτερη... δικαίωση του Δέλλα, αφού χρησιμοποιήθηκε αντί του Ράμα και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις που έκανε η ΑΕΚ στο επιθετικό κομμάτι, συμμετείχε στο πρώτο γκολ, πέρασε δύο τρεις καλές τελικές πάσες, ενώ έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 12', με τη μπάλα να κόβεται λίγο πριν τη γραμμή.

Ζντράνκο Πόποβιτς 8

Είναι φανερό πως ακόμη δεν έχει βρει τη φόρμα του, όμως είχε τεράστια θέληση και πάθος να βοηθήσει. Είχε πολύ καλές εκτελέσεις στα στημένα (στα κόρνερ και σε ένα φάουλ στο 42'), έχασε σημαντική ευκαιρία στο 45' και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καθοριστικός, αφού έκανε το γύρισμα στο πρώτο γκολ και πέτυχε με εκπληκτικό τρόπο το τρίτο.

Αλεξάντερ Ντακόλ 6

Ήταν μακριά από τον φυσικό του χώρο, την περιοχή, αλλά προσπάθησε να είναι... εντός παιχνιδιού. Στο 2' είχε μια πολύ καλή κάθετη στον Μπρέσεβιτς, ενώ ακολούθησαν δύο πολύ καλά γυρίσματα στην περιοχή, ένα στο 11' και ένα στο 19' . Γενικά έπαιξε με τη μπάλα στα πόδια και... ψάχτηκε αρκετά, όμως δεν ήταν ουσιαστικός.

Ιβάν Μπρέσεβιτς 8

Δεν έπιασε... σπουδαία στάνταρ απόδοσης, αλλά ήταν ένα φορ που από το πρώτο λεπτό έμπαινε σε όλες τις φάσεις. Στο 2' είχε ένα καλό πλασέ άουτ, στο 12' απείλησε ξανά με τον ίδιο τρόπο, στο 36' έκανε μια προβολή, στο 45' ένα καλό ανάποδο σουτ και τελικά στο 60' βρήκε δίχτυα με ένα εντελώς... φορίσιο γκολ που θα τον βοηθήσει να ξεμπλοκάρει.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Βασίλης Τσεβάς -

Μπήκε στη θέση του Μπρέσεβιτς και έδειξε μεγάλη διάθεση.

Ορέστης Παλιαρούτας -

Στο διάστημα που αγωνίστηκε «έπαιξε» με τη μπάλα στα πόδια και είχε σωστές μεταβιβάσεις.

Τρύφωνας Κασβιρόπουλος -

Πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του, με ένα σουτ και ένα καλό πλασέ στο 88'.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 8

Όλες οι επιλογές του αυτή τη φορά τον δικαίωσαν. Αποδείχθηκε σοφό ότι αποφάσισε να μην «θυσιάσει» τον Κορδέρο για να κερδίσει μια θέση ξένου για τον Ράμα, καθώς ο Ισπανός ήταν και πάλι εκ των κορυφαίων του γηπέδου, ενώ ο Γροντής που πήρε θέση στα άκρα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Επίσης, του βγήκε και η απόφαση να ξεκινήσει τον Αργυρίου αντί του Τσουκαλά στη θέση του δεξιού μπακ. Από εκεί και πέρα, πάμε στα ...προφανή: Η ομάδα δεν απειλήθηκε, ήταν το αφεντικό του ματς, δημιούργησε πάλι πολλές ευκαιρίες και αυτή τη φορά κατάφερε να τελειώσει τις τρεις και να πάρει μια επιβλητική νίκη...

Keywords
Τυχαία Θέματα