Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

23:19 4/9/2013 - Πηγή: AEK365

Χρήσιμα και θετικά, όπως τόνισε, συμπεράσματα μπόρεσε να βγάλει ο Τραϊανός Δέλλας από το τουρνουά της Ραφήνας, εκεί όπου η ΑΕΚ αφίχθη με πολλές και σημαντικές απουσίες, αλλά κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Και φυσικά η επιτυχία δεν είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά το γεγονός ότι ο προπονητής της ομάδας έμεινε ικανοποιημένος. Και αυτό γιατί μπορεί η Ένωση να μην έβγαλε... μάτια και σε καμία περίπτωση η εικόνα της να μην ήταν όπως στο φιλικό με την Καλλιθέα (άλλωστε έλειπαν πολλοί από τους «βασικούς»),

ωστόσο υπήρξαν δύο παράγοντες που κανείς δεν μπορεί να τους παραβλέψει.

Αρχικά το γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε αγωνιστικό χώρο με συνθετικό χλοοτάπητα και χρειάστηκαν περίπου 15' για να μπορέσουν να βρουν τα πατήματά τους (κοντρόλ και πάσες), ενώ η Ένωση έπαιξε το πρώτο 45λεπτο και το τρίτο. Που σημαίνει πως οι παίκτες στην πλειονότητά τους αναγκάστηκαν να... ξεκουραστούν για μία ώρα περίπου και να «κρυώσουν». Σε αντίθεση με αυτούς του Απόλλωνα που έπαιξαν σερί το 90λεπτο. Επίσης να σημειωθεί πως στο τελευταίο 15λεπτο οι προσπάθειες των παικτών είχαν μία επιπλέον δυσκολία. Οι προβολείς του γηπέδου δεν ήταν ικανές να φωτίσουν των αγωνιστικό χώρο και τα λάθη διαδεχόντουσαν το ένα το άλλο και από τις δύο πλευρές.

Καραγκιολίδης: Ήταν αυτός που επιλέχθηκε από τον Δέλλα να ξεκινήσει το τουρνουά και ουσιαστικά ήταν θεατής αφού δεν χρειάστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα με την Ραφήνα να επέμβει.

Βούρας: Και ο έτερος γκολκίπερ της ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να... ιδρώσει ιδιαίτερα. Ο Βούρας έπαιξε στο 45λεπτο με τον Απόλλωνα και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Όσες φορές όμως χρειάστηκε να επέμβει και να παίξει έξω από την εστία του, είχε σωστές τοποθετήσεις.

Τζανετόπουλος: Ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και στα δύο ημίχρονα. Δεν αισθάνθηκε μεγάλη πίεση από τους επιθετικούς των αντίπαλων ομάδων και δυστυχώς ήταν... πρωταγωνιστής στην μοναδική καλή στιγμή της Ραφήνας, όπου ο Σταμπέλος τον πέρασε μέσα στην περιοχή και σούταρε, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Ρόβας: Είχε θετική παρουσία, αν και αγωνίστηκε ως στόπερ. Άγωνίστηκε για περίπου μία ώρα συνολικά και έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει και από εκεί. Κατέβαζε σωστά τη μπάλα, έφτιαχνε παιχνίδι από πίσω και όλες οι επιθέσεις ξεκινούσαν από τα πόδια του. Είχε ένα λάθος στο 13' του δευτέρου μέρους και τα... άκουσε από τον Δέλλα.

Τσουμάγκας: Άργησε να μπει στο παιχνίδι, ωστόσο όταν συνέβη αυτό βοήθησε πολύ επιθετικά. Ανασταλτικά δεν είχε δύσκολο έργο στα 60' που αγωνίστηκε ενώ είχε και μία εξαιρετική σέντρα-ασίστ στον Παυλή, στο 32' του πρώτου μέρους.

Τσουκαλάς: Στο ματς με τη Ραφήνα έπαιξε αρκετά ψηλά και προσπάθησε να δώσει περισσότερες επιθετικές βοήθειες. Αμυντικά δεν είχε μεγάλα προβλήματα, αλλά δεν απέφυγε και τα αρκετά λάθη. Αντικαταστάθηκε στο 60' αλλά ξαναπέρασε στο τελευταίο 10λεπτο του ματς όταν και τραυματίστηκε ο Αργυρίου.

Κάτσικας: Αγωνίστηκε ως κεντρικός μέσος και έδειξε πως ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά για να διεκδικήσει θέση στην ομάδα. Ο Δέλλας θα περίμενε από αυτόν να μοιράζει το παιχνίδι στα άκρα και να παίρνει την πρώτη πάσα από την άμυνα, κάτι που δεν έγινε.

Παληαρούτας: Ήταν το δεύτερο αμυντικό χαφ που επέλεξε ο Δέλλας. Είχε θετική εικόνα σε όλο το 90λεπτο που αγωνίστηκε. Έπαιρνε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, το άνοιγε στα άκρα, ενώ έφτανε και έξω από την περιοχή, παίρνοντας επιθετικές πρωτοβουλίες.

Πόποβιτς: Ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του, πόσο μάλλον σε έναν... άγνωστο αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά υπήρξαν στιγμές που έδειξαν την ποιότητά του. Έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης, πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες, με κορυφαία στιγμή το σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ στο 39' του πρώτου μέρους. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδειξε ότι θα πρέπει να βοηθάει όμως και ανασταλτικά, αφού αρκετές φορές... ξεχνιόταν και υπήρχε κενό στις γραμμές.

Γροντής: Από τον νεαρό μεσοεπιθετικό περιμένουν περισσότερα στην ΑΕΚ. Το ταλέντο του είναι δεδομένο και το έδειξε τόσο στο 13' με την εξαιρετική «τρύπα» μπαλιά που έβγαλε στον Μούργκα και άφησε... άγαλμα όλη την άμυνα της Ραφήνας, όπως και στο δεύτερο μέρος όπου πήρε πιο ενεργό ρόλο στο παιχνίδι. Όμως θα πρέπει να βελτιωθεί και άλλο για να κερδίσει θέση στο βασικό σχήμα.

Μούργκα: Δύο πρόσωπα σε δύο 45λεπτα για τον νεαρό άσο της ΑΕΚ. Στο πρώτο μέρος έπαιξε από τα αριστερά και υπέπεσε σε πολλά λάθη που έφεραν ακόμα και την γκρίνια της εξέδρας και μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 13'. Στο δεύτερο μέρος, όμως και κυρίως όταν πέρασε στο δεξί άκρο της επίθεσης, στην θέση του Πόποβιτς, μεταλλάχθηκε προς το καλύτερο. Εκτός από τα δύο τέρματα που πέτυχε, είχε και κάποιες ακόμα εξαιρετικές ενέργειες, που ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Παυλής: Δεν πέτυχε κάποιο τέρμα αν και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 32'. Παρόλα αυτά έκανε όλα τα υπόλοιπα. Πίεσε τους αντίπαλους αμυντικούς, έδωσε πολλές μάχες και τις κέρδισε ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που γύρισε ακόμα και στα άκρα της άμυνας για να καλύψει το κενό που είχε αφήσει ο Πόποβιτς.

Στο 15' του αγώνα με τον Απόλλωνα πέρασαν στο γήπεδο και οι Κέζος, Αργυρίου (τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε), Δημγκιόκας, Τσεβάς και Τζάθας, αλλά λόγω μικρής συμμετοχής δεν μπορούν να κριθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα