Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

23:37 21/8/2013 - Πηγή: AEK365

Στο πιο δυνατό φιλικό της τεστ μέχρι σήμερα η ΑΕΚ έδειξε αδυναμίες, φάνηκε πως χρειάζεται χρόνος ακόμα για να φτάσει στα επίπεδα που απαιτούνται για τα δεδομένα και τους στόχους της και φυσικά ενίσχυση. Η Ένωση θέλει τουλάχιστον δύο παίκτες ενδεκάδας που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην άμυνα και τα άκρα της επίθεσης, μιας και οι λύσεις που έχει για αυτές τις θέσεις ο προπονητής της ΑΕΚ

δείχνουν να έχουν ταλέντο και προοπτική, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ χρειάζεται κάτι πιο... έτοιμο.

Η «καλή» ενδεκάδα της ΑΕΚ, με την οποία δούλεψε και στις τελευταίες προπονήσεις το Δέλλας παρουσίασε προβλήματα και δυσκολίες τόσο στην ανάπτυξη όσο και στα μετόπισθεν. Πολλά λάθη, έλλειψη συγκέντρωσης αλλά και πάθους τουλάχιστον για τα πρώτα 30-35 λεπτά και νευρικότητα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές που έγιναν η εικόνα της ΑΕΚ βελτιώθηκε, ωστόσο σε καμία περίπτωση η Ένωση δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της και χρειάζεται να βελτιώσει πολλά στοιχεία στο παιχνίδι της, για να είναι στα επίπεδα που πρέπει. Πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στην Καλαμαριά ήταν από μέτριοι έως κακοί και το σημερινό ματς θα αποτελέσει έναν «οδηγό» για τη συνέχεια, προκειμένου να γίνουν οι κινήσεις που πρέπει και παράλληλα μέσα από τις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές να βελτιωθούν, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Πάμε να δούμε αναλυτικά το τι έκανε ο κάθε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στο παιχνίδι κόντρα στην Καλαμαριά

Καραγκιολίδης

Για 90 λεπτά χρησιμοποιήθηκε σήμερα από τον Δέλλα ο Φώτης Καραγκιολίδης, ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ, καθώς είχε αφήσει ανοικτή την γωνία και παράλληλα η αντίδρασή του στο πλασέ του Βλάχου, ήταν αργή. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια επέμβαση, εκτός από εκείνη στο τέλος του ημιχρόνου, όταν επέκρουσε ωραία το σουτ του Βέργου, σε φάση ωστόσο που θωρείται ως μη γενόμενη, με τον παίκτη της Καλαμαριάς να υποδεικνύεται καθυστερημένα σε θέση οφσάιντ.

Γεωργέας

Μακράν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι να πάρει... μπρος ο Κορδέρο έμοιαζε να παίζει... μόνος του, με τον Φούλη να είναι κυριολεκτικά παντού, να κόβει, να ανεβαίνει για να βοηθήσει επιθετικά και να προσπαθεί με τις φωνές και το πάθος του να «ανεβάσει» και τους συμπαίκτες του. Κάλυψε πολλά χιλιόμετρα σαν δεξί μπακ ενώ εξίσου καλός ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν μετά την είσοδο του Αργυρίου πέρασε στο κέντρο, παίζοντας σαν αμυντικό χαφ. Αρχηγός με όλη την σημασία της λέξης, ο Γεωργέας δείχνει πως είναι και θα είναι στο σημείο αναφοράς σε κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ, δείχνοντας με την εικόνα του τον... δρόμο προς τους υπόλοιπους.

Ντούμπερετ

Σε πολύ κακή ημέρα βρέθηκε ο 18χρονο στόπερ, από του οποίου το λάθος ξεκινά η φάση του γκολ της Καλαμαριάς. Έχανε τους αντιπάλους του, είχε κακές τοποθετήσεις και πάρα πολλές λάθος πάσες, όπου λίγο έλειψαν να αποδειχθούν... μοιραίες, μιας και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Καλαμαριάς να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και για άλλα γκολ. Χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να μπορέσει να στηριχτεί πάνω του ο Δέλλας και να τον υπολογίζει για μια σταθερή λύση για τα μετόπισθεν.

Σταθάκης

Μαζί με τον Ρόβα ήταν οι μεγάλες απογοητεύσεις του σημερινού ματς. Η ΑΕΚ στο πρόσωπο του Σταθάκη αναζητά τον παίκτη που θα γίνει η «κολόνα» στα μετόπισθεν και ο 26χρονος στόπερ έδειξε πως δεν είναι ακόμα έτοιμος για να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο. Έκανε και αυτός πολλά λάθη, ενώ επέμεινε να προσπαθεί να δημιουργήσει παιχνίδι από πίσω με μακρινές μπαλιές, ανεπιτυχώς. Κάτι που του ανάγκασε σε κάποια στιγμή τον Δέλλα να σηκωθεί από τον πάγκο και να του κάνει έντονες παρατηρήσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κάπως την απόδοσή του, κάνοντας και μια ωραία επέμβαση στις αρχές του ημιχρόνου όταν οι παίκτες της Καλαμαριάς έβγαιναν επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Η γενική του εικόνα ωστόσο ήταν κακή και σε καμία περίπτωση δεν έδειξε αυτά που περιμένει από εκείνον ο προπονητής του.

Τσουμάγκας

Μέτρια ήταν η παρουσία του Τάσου Τσουμάγκα, ο οποίος στις αρχές του αγώνα προσπάθησε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες και να βοηθήσει την ΑΕΚ, κυρίως επιθετικά, ωστόσο οι φάσεις δεν του «βγήκαν» και η Ένωση δεν απείλησε από την πλευρά του. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και η Καλαμαριά δεν κατάφερε να απειλήσει από τα δεξιά, το διάστημα που ο Τσουμάγκας βρισκόταν στο αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ.

Ρόβας

Την χειρότερη εμφάνιση του με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Βασίλης Ρόβας, ο οποίος δεν «μπήκε» ποτέ στο παιχνίδι και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Νευρικός, χωρίς καθαρό μυαλό, δεν βοήθησε καθόλου ούτε δημιουργικά ούτε ανασταλτικά. Έχασε πολλές μονομαχίες από τους αντίπαλους μέσους, δεν πήρε πρωτοβουλίες και δεν θύμισε σε τίποτα τον παίκτη που είχαμε δει με τη φανέλα του Πανιωνίου και του Απόλλωνα Αθηνών.

Από τον Ρόβα η ΑΕΚ περιμένει πολλά περισσότερα, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει στο ρόστερ της. Κάτι που σήμερα δεν έδειξε σε καμία στιγμή του αγώνα και ήταν φανερά εκτός κλίματος, αναγκάζοντας από ένα σημείο και μετά τον Κορδέρο να τρέχει για... δύο.

Κορδέρο

«Μουδιασμένα» ξεκίνησε το ματς ο Ισπανός μέσος, ο οποίος ωστόσο σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και συγκαταλέγεται στους διασωθέντες της ΑΕΚ. Μετά το γκολ της Καλαμαριάς προσπάθησε να «ξυπνήσει» τους συμπαίκτες του, έβγαλε πάθος, έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα και κάλυψε χώρους, ενώ είχε και σωστές μεταβιβάσεις. Θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα στη φάση που η ΑΕΚ βγήκε στην αντεπίθεση και ενώ είχε δίπλα του τόσο τον Ανάκογλου όσο και τον Μπρέσεβιτς καθυστέρησε να την δώσει, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για γκολ. Και από τον Κορδέρο πάντως ο Δέλλας περιμένει περισσότερα, μιας και αποτελεί ένα από τα μεγάλα «όπλα» της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν.

Ανάκογλου

Σε ρηχά νερά κινήθηκε σήμερα ο Σερραίος μέσος, ο οποίος πέραν της πολύ ωραίας κάθετης πάσας στον Πεταυράκη δεν πήρε ιδιαίτερες πρωτοβουλίες και ήταν καλά κλεισμένος από τους μέσους και τους αμυντικούς της Καλαμαριάς. Έτρεξε αρκετά, έδειξε διάθεση, ωστόσο η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Στο δεύτερο ημίχρονο μετατοπίστηκε από τον άξονα στα δεξιά, χωρίς να καταφέρει όμως να δείξει κάτι και από εκεί. Είχε κάποιους καλούς συνδυασμούς με τον Καζβιρόπουλο και τον Μπρέσεβιτς που έμειναν ωστόσο ημιτελείς και δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε την ΑΕΚ, στο δημιουργικό κομμάτι, το οποίο ουσιαστικά βασίζεται πάνω του και στις εμπνεύσεις του.

Πεταυράκης

Σε ρόλο αριστερού εξτρέμ ξεκίνησε και σήμερα τον Σταύρο Πεταυράκη ο Δέλλας, θέση που έδειξε πως ακόμα δεν έχει μάθει 100%. Έκανε μια ωραία ενέργεια στο 12', όταν μετά από πολύ ωραία πάσα του Ανάκογλου βγήκε απέναντι στον Καρατζιοβαλή και αφού τον απέφυγε με ωραία προσποίηση γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία, με τους αμυντικούς της Καλαμαριάς να κόβουν την τελευταία στιγμή και προτού φτάσει στα πόδια του Μπρέσεβιτς.

Έδωσε βοήθειες στον Τσουμάγκα, ωστόσο δεν πήρε τις πρωτοβουλίες που είχαμε δει στα προηγούμενα ματς. Αγωνιζόμενος σαν αριστερός μπακ μετά την έξοδο του Τσουμάγκα ήταν καλύτερος και έδειξε πως λειτουργεί καλύτερα σε αυτόν τον ρόλο.

Δημγκιόκας

Ελάχιστη ως μηδαμινή ήταν η συμμετοχή του Αλέξανδρου Δημγκιόκα στο παιχνίδι της ΑΕΚ, με τη μπάλα να περνά πολύ λίγες φορές από τα πόδια του και την Ένωση να μην απειλεί καθόλου από την πλευρά του. Ήταν εκτός αγώνα και στα 55' λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, ενώ κακές ήταν και οι εκτελέσεις του στα στημένα.

Μπρέσεβιτς

Ακόμα και σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ο Κροάτης κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και συνεχίζει να σκοράρει σε κάθε ματς της Ένωσης. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν απομονωμένος, δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν καθόλου και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους προς την αντίπαλη εστία με ατομικές προσπάθειες χωρίς επιτυχία.

Με τις αλλαγές που έγιναν στην επανάληψη ανέβασε την απόδοσή του και θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ, αν δεν καθυστερούσε να τελειώσει τη φάση του 58', όταν βρέθηκε φάτσα με το τέρμα από πλεονεκτική θέση. Πάλεψε με τους αντίπαλους αμυντικούς, κέρδισε μονομαχίες και η γενικότερη παρουσία του κρίνεται θετική.

Καζβιρόπουλος

Ο 17χρονος μέσος πέρασε το παιχνίδι στο 55' και στην πρώτη κιόλας επαφή του με τη μπάλα κατάφερε να κάνει... άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα και να δώσει στο... πιάτο το γκολ στον Μπρέσεβιτς. Συνεχίζει να παρουσιάζεται βελτιωμένος παιχνίδι με παιχνίδι και είναι το μεγάλο κέρδος της ΑΕΚ στο φιλικό με την Καλαμαριά. Εξαιρετικός τεχνίτης, καλός χειριστής της μπάλας, ο μικρός έδειξε πως εφόσον συνεχίσει να δουλεύει η Ένωση μπορεί να περιμένει πολλά από αυτόν στο μέλλον.

Αργυρίου

Την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Νίκος Αργυρίου, ο οποίος έβγαλε για ακόμη ένα ματς πάθος, ήταν συνεπής ανασταλτικά ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και στο δημιουργικό κομμάτι. Ο 18χρονος δεξιός μπακ έχει συνεχή βελτίωση, βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του και δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Δέλλα για τη συνέχεια.

Μούργκα

Ακόμα μία μέτρια εμφάνιση από τον Βόσνιο, ο οποίος πέρασε το παιχνίδι προκειμένου να δημιουργήσει «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα από τα αριστερά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Ο Μούργκα προσπάθησε να γίνει απειλητικός κυρίως μέσα από ατομικές ενέργειες, οι οποίες όμως ολοκληρώνονταν ανεπιτυχώς. Η μοναδική φάση που τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα ήταν λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, όταν από πλάγια θέση σούταρε άουτ.

Τσούπρος

Ασταθής ήταν στο διάστημα που αγωνίστηκε ο υψηλόσωμος στόπερ, ο οποίος έκανε αρκετές λάθος εκτιμήσεις σε φάσεις και δεν ενέπνεε σιγουριά στα μετόπισθεν. Δεν είχε καλές τοποθετήσεις και με την παρουσία του δεν κατάφερε να βελτιώσει την κακή εικόνα που είχε το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ, από το πρώτο ημίχρονο.

Παληαρούτας

Σε ρόλο αμυντικού χαφ χρησιμοποίησε τον 19χρονο μέσο ο Δέλλας, με τον Παληαρούτα να δείχνει όρεξη και να έχει θετική παρουσία στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε. Έτρεξε, βοήθησε ανασταλτικά ενώ λίγο έλειψε να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ, όταν επιχείρησε να περάσει... όποιον βρήκε μπροστά του αλλά τελευταία στιγμή και πριν σουτάρει, ανακόπηκε από τους αμυντικούς της Καλαμαριάς.

Τσεβάς

Στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε ο 18χρονο φορ προσπάθησε να ταλαιπωρήσει τους αντίπαλους αμυντικούς με συνεχή κίνηση, ωστόσο η μπάλα δεν έφτανε με ευκολία στα πόδια του με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κάνει κάτι ουσιαστικό.

Τσουκαλάς

Στη θέση του αριστερού μπακ επέλεξε να τοποθετήσει τον Τσουκαλά ο Δέλλας, με τον 21χρονο αμυντικό να δείχνει «έξω από τα νερά του» και να αντιμετωπίζει προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Επιθετικά προσπάθησε να βοηθήσει περνώντας κάποιες σέντρες, οι οποίες όμως δεν είχαν την κατάληξη που θα έπρεπε. Ο Τσουκαλάς δεν βρίσκεται ακόμα στα επίπεδα που θέλει ο προπονητής του και είναι χαρακτηριστικό πως τόσο στις τελευταίες προπονήσεις όσο και απέναντι στην Καλαμαριά, σε ρόλο δεξιού μπακ είδαμε τον Γεωργέα και τον Αργυρίου.

Τζανετόπουλος

Ίσως ο καλύτερος από τους τέσσερις αμυντικούς που χρησιμοποίησε χθες ο Δέλλας. Ο Τζανετόπουλος ήταν καλός στο ψηλό παιχνίδι, κρατούσε τη θέση του και έβγαινε πρώτος στη μπάλα. Ο 20χρονος στόπερ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με την ΑΕΚ και παρουσιάστηκε πιο συνεπής από τους υπόλοιπους τρεις στόπερ που διαθέτει το κιτρινόμαυρο ρόστερ.

Τζάθας

Ο 17χρονος πέρασε στην θέση του Ανάκογλου στο 78' και αγωνίστηκε σαν δεξιός εξτρέμ. Προσπάθησε να συνδυαστεί με τον Αργυρίου και να δημιουργήσει προβλήματα από τα δεξιά αλλά δεν κατάφερε, ενώ σε 1-2 περιπτώσεις έκανε... κατάχρηση μπάλας, αναγκάζοντας τον Δέλλα να του βάλει τις φωνές από τον πάγκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα