Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

21:07 16/3/2014 - Πηγή: AEK365

Ηλίας Βούρας 6

Ήταν ελάχιστες οι φορές που χρειάστηκε να επέμβει ο γκολκίπερ της ΑΕΚ και αντέδρασε σωστά. Ωστόσο και σε αυτό το παιχνίδι παρουσίασε το... γνωστό πρόβλημα. Δεν έδειχνε σιγουριά με τη μπάλα στα πόδια, κάτι που θα πρέπει να βελτιώσει άμεσα.

Νίκος Γεωργέας 5

Πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, με πολλές κούρσες πάνω κάτω και αρκετές βοήθειες, τόσο ανασταλτικά, όσο και επιθετικά. Στο δεύτερο όμως έδειξε να κουράζεται. Ο «Φούλης» δείχνει σκασμένος και σε μία θέση που θέλει συνεχώς ανεβοκατεβάσματα,

γίνονται όλο και πιο φανερά τα χρόνια που έχει στην πλάτη.

Σταύρος Πεταυράκης 6

Καλό παιχνίδι από τον αριστερό μπακ της ΑΕΚ. Πολλές κούρσες, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, έβγαινε σωστά στην πλάτη του εξτρέμ και έδωσε πολλές επιθετικές βοήθειες. Ωστόσο, υπήρξαν στιγμές στο παιχνίδι που παρουσίασε αμυντικά... κενά, κάτι που είναι αρκετά σοβαρό. Όχι για φέτος, αλλά για τη νέα σεζόν που η πίεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σταύρος Σταθάκης 4

Είναι ο παίκτης που από... τύχη βγάζει την ασίστ στο πρώτο γκολ. Αυτή είναι και η καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι του, αφού γενικά παρουσίασε προβληματική εικόνα, χάνοντας πολλές φορές τόσο τη θέση του μέσα στο γήπεδο, όσο και τον αντίπαλο. Μάλιστα, από δικό του λάθος ξεκινάει και η καλύτερη φάση της Τριγλίας, που κατέληξε στο δοκάρι του Βούρα.

Μπρούνο Τσιρίλο 8

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Ιταλό, που δείχνει πως παρά τα χρόνια του, αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή και δικαίως η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει και για του χρόνου. Μπορεί η Τριγλία να μην απείλησε ουσιαστικά την εστία του Βούρα (με εξαίρεση τη φάση με το δοκάρι) ωστόσο αυτό έχει εξήγηση και είναι ο Τσιρίλο, ο οποίος «καθάρισε» όποια υποψία φάσης θα μπορούσε να δημιουργηθεί. Έδωσε σιγουριά στην άμυνα και παράλληλα όσες φορές του δόθηκε η ευκαιρία, ανέβαζε την μπάλα από πίσω.

Μιγκέλ Κορδέρο 6

Ο Ισπανός ήταν και πάλι από τους πιο σοβαρούς σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο που η απόδοση αρκετών ποδοσφαιριστών έπεσε, αυτός διατήρησε την εικόνα που είχε στο πρώτο μέρος, δείγμα του ότι δεν... επιλέγει παιχνίδια. Αγωνίστηκε με τον Ρόβα στη μεσαία γραμμή και είχε πιο δημιουργικό ρόλο. Ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο στο... κουβάλημα της μπάλας, το οποίο το έκανε πολύ καλά, αλλά είχε μεγάλη συμμετοχή και στο ανασταλτικό παιχνίδι.

Βασίλης Ρόβας 5

Επέστρεψε στη φυσική του θέση αλλά δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα στη συνολική του εικόνα. Επέλεξε το σίγουρο παιχνίδι, με κοντινές πάσες, χωρίς να δίνει το κάτι... παραπάνω επιθετικά, ενώ προσπάθησε να κάνει και κάποια γεμίσματα, που όμως δεν δημιούργησαν κάποια προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ζντράβκο Πόποβιτς 5

Έδειξε διάθεση να κάνει παιχνίδι και είχε δύο καλές ενέργειες στο ματς. Πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, τελείωσε φάσεις και έφτασε αρκετές φορές κοντά σε ένα γκολ. Ωστόσο, ακόμα και τώρα παραμένει αρκετά βαρύς, κάτι που τον κάνει να υποπίπτει σε εύκολα λάθη. Ελλείψει άλλου πάντως, για τα άκρα της επίθεσης, ο Δέλλας δεν μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα.

Δημήτρης Ανάκογλου 7

Στο πρώτο μέρος ήταν πολύ κινητικός και με μεγάλη διάθεση. Αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό και πήρε πολλές πρωτοβουλίες, ενώ είχε και δύο καλές κούρσες από τον άξονα, που τον έφεραν σε θέση βολής. Με τη συνεχή κίνησή του άνοιγε χώρους και δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Κάτι πολύ χρήσιμο σε ένα τόσο μικρό γήπεδο, όπου οι χώροι -ελέω αντιπάλου- ήταν πολύ περιορισμένοι. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος έπεσε η απόδοσή του και παρουσιάστηκε και αυτός κουρασμένος.

Αλεξ Ντακόλ 7

Μετά από καιρό αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, λόγω της απουσίας του Μπρέσεβιτς. Πέτυχε ένα όμορφο γκολ σε εκτέλεση και γενικά στο πρώτο μέρος έδειξε κινητικός. Στο δεύτερο ημίχρονο χάνει μοναδική ευκαιρία να ξανασκοράρει, όμως και η απόδοση του Βραζιλιάνου στο δεύτερο 45λεπτο δεν ήταν ανάλογη του πρώτου.

Βαγγέλης Πλατέλλας 9

Ήταν αναμφίβολα ο παίκτης του αγώνα. Δικό του το πρώτο γκολ, αυτός... σέρβιρε και το δεύτερο στον Ντακόλ. Αν μάλιστα ήταν λίγο πιο τυχερός (ή πιο συγκεντρωμένος) στην τελική ενέργεια, θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα. Για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει «βαρόμετρο» για τη συνολική εικόνα της ομάδας. Ο Πλατέλλας ήταν από τους παίκτες που κράτησαν σταθερά ψηλά την απόδοσή του σε όλο το ματς, ενώ μέχρι το τελευταίο λεπτό βοηθούσε και ανασταλτικά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα τάκλιν που έκανε έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, διώχνοντας σε κόρνερ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Δημήτρης Γροντής 5

Μπήκε στο 75' αντί του Πόποβιτς και στο διάστημα που αγωνίστηκε δεν κατάφερε να αλλάξει στο ελάχιστο την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Πρόλαβε να κάνει και τρία λάθη.

Τάσος Τσουμάγκας -

Μπήκε για πολύ λίγο στο ματς και στα λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε ακόμα ανέτοιμος.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 5

Οι επιλογές του όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα ήταν οι αναμενόμενες, ειδικά από την στιγμή που «κλείδωσε» η απουσία του Ιβάν Μπρέσεβιτς. Από εκεί και πέρα, πιστώνεται ότι η ομάδα μπήκε στο γήπεδο με τη σωστή νοοτροπία και με αποφασιστικότητα να τελειώσει από νωρίς το παιχνίδι, όμως χρεώνεται και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να την... ξυπνήσει στο δεύτερο μέρος, στο οποίο ένας πιο ικανός επιθετικά αντίπαλος θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ΑΕΚ, βάσει της εικόνας της (ειδικά στην άμυνα).

Keywords
Τυχαία Θέματα