«Η κατάπτωση του Χαβίτο»

12:15 31/10/2011 - Πηγή: AEK365

Με τον τίτλο "Η κατάπτωση του Χαβίτο", ισπανική ιστοσελίδα αναφέρεται στο χρονικό της καριέρας του 28χρονου μεσοεπιθετικού τα τελευταία χρόνια και καταλήγει στα 20 μόλις λεπτά που έχει αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό κόντρα στον Εργοτέλη υπογραμμίζοντας πως ο ποδοσφαιριστής δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά τα όσα γράφει η "lavozdegalicia.es" για τον Χαβίτο: " Μετά την Οδύσσεια που πέρασε στην Λα

Κορούνια επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Έδειχνε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον παίκτη, ο οποίος μπορούσε να απογειώσει την καριέρα του. Ωστόσο, βρίσκεται στην ελληνική ομάδα από το καλοκαίρι και έχει αγωνιστεί μόλις σε 20 λεπτά τους τελευταίους δέκα μήνες!
Ο Χαβίτο έγινε γνωστός χάρη στις εμφανίσεις που έκανε στον Άρη. Έπαιξε σε 168 ματς από το 2006 μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 και ήταν παίκτης-κλειδί στην πορεία της ομάδας στην Ελλάδα και τις εμφανίσεις που έκανε στην Ευρώπη. Μάλιστα, είχε σκοράρει στα ιστορικά παιχνίδια για την ομάδα της Θεσσαλονίκης απέναντι στη Σαραγόσα και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Έγινε καλύτερος υπό τις οδηγίες του Έκτορ Κούπερ, ο οποίος ήταν προπονητής του Άρη για δύο χρόνια.
Οι εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος συμμετέχει στο Champions League, έχει δώσει τη δυνατότητα στον Ερνέστο Βαλβέρδε να υλοποιήσει το πλάνο του και έχει φέρει αρκετούς ποδοσφαιριστές (όπως ο Φουστέρ, ο Μαρκάνο, ο Γέστε και ο Ορμπάιθ) στην ομάδα, ζήτησε τον Χαβίτο. Ο παίκτης υπέγραψε για τη σεζόν 2011/12 πριν από το τέλος της περσινής αγωνιστικής περιόδου, έχοντας παίξει σε ένα φιλικό με τη φανέλα της Λα Κορούνια.
Το σενάριο της μεταγραφής στον Ολυμπιακό έμοιαζε ιδανικό για τον Χαβίτο, ο οποίος δεν είχε παίξει στην Ντεπορτίβο. Τώρα ο Ολυμπιακός είναι στη δεύτερη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος και προσπαθεί να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League (όπου αντιμετωπίζει την Άρσεναλ, τη Μαρσέιγ και την Ντόρτμουντ). Ο Χαβίτο δεν βρίσκεται στο πλάνο του Βαλβέρδε, ο οποίος τον έχει χρησιμοποιήσει μόνο 20 λεπτά ως αλλαγή, ενώ δεν είναι στη λίστα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Παίκτες όπως ο Τζεμπούρ, ο Πάντελιτς, ο Φετφατζίδης ή ο βετεράνος Ιμπαγάσα βρίσκονται ψηλά στις επιλογές του Βαλβέρδε. Ο Χαβίτο αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στους αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας και αυτό θα συμβεί μετά από δέκα μήνες".

Keywords
Τυχαία Θέματα