Η καλύτερη ΟΜΑΔΑ και με διαφορά

10:21 5/4/2015 - Πηγή: AEK365

Τέλος της κανονικής διάρκειας. Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία. Έρχονται και τα πλέι οφ, χρειάζονται μερικές νίκες (στα 10 ματς που απομένουν) για να σφραγιστεί και μαθηματικά η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα και το τέλος μιας διετίας - εφιάλτη.

Όταν η ΑΕΚ έμπαινε στο "χορό" της Football League ήταν το ακλόνητο και μοναδικό φαβορί για τη άνοδο. Έμεινε να το δείξει και στο γήπεδο. Και το έδειξε και μάλιστα με τρόπο εμφατικό!

Η ομάδα του

Δέλλα σε αυτά τα 24 ματς της κανονικής περίοδου δεν γνώρισε ούτε μία φορά την ήττα. Κέρδισε 22 παιχνίδια και είχε μόνο δύο ισοπαλίες - εκτός έδρας με Επισκοπή (0-0) και Απόλλων Σμύρνης (1-1). Το κατόρθωμα αυτό της ΑΕΚ την κατατάσσει ως τη μοναδική ομάδα που κατάφερε να τερματίσει στην κανονική διάρκεια αήττητη! Αντίστοιχο επίτευγμα μπορεί να πετύχει και ο Ηρακλή, αν δεν χάσει από τη Λάρισα στο Καυτανζόγλειο σήμερα, ωστόσο ο "Γηραιός" μετράει 6 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα. Η επίδοση της ΑΕΚ, δηλαδή είναι καλύτερη.

Επίσης, η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που έκανε το 12 στα 12 στην έδρα της, ενώ παράλληλα διάθετη την καλύτερη επίθεση, σταματώντας στα 67 γκολ, με τη δεύτερη Παναχαϊκή να έχει σημειώσει μόλις 41! Αμυντικά, η ΑΕΚ δέχθηκε 10 γκολ στο πρωτάθλημα, όμως ο Ηρακλής είναι εκείνος που έχει την καλύτερη άμυνα με μόλις 7 τέρματα παθητικό, αν κι έχει ένα ματς λιγότερο από την Ένωση.

Παράλληλα, η ΑΕΚ διαθέτει και τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας. Ο Χρήστος Αραβίδης βρίσκεται στην κορυφή με 13 γκολ. Και κάτι τελευταίο: Η ομάδα του Τραϊανού η μοναδική στην οποία γκολ σημείωσαν διαφορετικοί 17 παίκτες!

Θέλετε κι άλλα; Η δουλειά έγινε όπως έπρεπε, η ΑΕΚ απέδειξε με διάρκεια και σοβαρότητα μέσα στη σεζόν πως ήταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και ετοιμάζεται να σφραγίσει γρήγορα - γρήγορα την άνοδό της στα πλέι οφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα