Η γέννηση του θρυλικού ΜJ (VIDEO)

16:36 17/2/2012 - Πηγή: AEK365

Ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και στην συνέχεια μετακόμισε στη Βόρεια Καρολίνα σε νηπιακή ηλικία, όπου είχε και την πρώτη του επαφή με τον αθλητισμό παίζοντας μπέιζμπολ, αμερικάνικο ποδόσφαιρο και φυσικά μπάσκετ. Δήλωσε συμμετοχή στην ομάδα του "Emsley A. Laney High school" μερικά χρόνια αργότερα ωστόσο... κόπηκε λόγω ύψους (1.80). Αποφασισμένος να μην το βάλει κάτω, δήλωσε συμμετοχή

στην ομάδα τζούνιορ και ξεκίνησε... τις 40αρες. Η σκληρή προπόνηση, η αύξηση του ύψους του και τα εκπληκτικά παιχνίδια που έκανε τον οδήγησαν στην υποτροφία για το Πανεπιστήμιο North Carolina.

Στην ομάδα του Ντιν Σμιθ, ανακηρύχτηκε καλύτερος νέος της χρονιάς έχοντας 13.4 πόντους μ.ο ανά παιχνίδι και πετυχαίνοντας το τελευταίο καλάθι στον τελικό με την Τζόρτζτάουν του Πάτρικ Γιούινγκ. Σε τρία χρόνια στο κολέγιο, είχε μ.ο 17.7 πόντους και 5 ριμπάουντ. Στα ντραφτ του 1984, ήταν στο νούμερo τρία, πίσω από τον Χακίμ Ολάζον και τον Σαμ Μπόουι. Ο Ολάζον ήταν το "καυτό" όνομα της εποχής και οι Μπλέιζερς επέλεξαν τον Μπόουι, καθώς στη θέση του Τζόρνταν είχα τον Κλάιντ Ντρέξλερ. Ο Μάικλ λοιπόν καταλήγει στους Σικάγο Μπουλς και επιστρέφει στο κολέγιο για να τελειώσει τις σπουδές του. Το North Carolina άλλωστε δεν τo ξέχασε ποτέ, ενώ στα παιχνίδια του με τους Μπουλς φορούσε συχνά κάτω από το σορτσάκι της ομάδας του αυτό του κολεγίου!

Το 1991 κατακτά το πρώτο του δαχτυλίδι πρωταθλήματος με τους Σικάγο Μπουλς όταν με την βοήθεια του Σκότι Πίπεν κερδίζει με 4-1 τους Λος Άντζελες Λέικερς. Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο Τζόρνταν οδηγεί και πάλι τους Σικάγο Μπουλς στους τελικούς όπου αυτή την φορά θα κατακτήσουν τον τίτλο επικρατώντας των Πόρτολαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Την σεζόν 1992-93 εκτός του ότι ψηφίζεται για ρίτη σερί φορά MVP, ο Τζόρνταν οδηγεί εκ νέου στο πρωτάθλημα την ομάδα του Σικάγο αυτή την φορά εις βάρος των Φίνιξ Σανς του Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

Στις αρχές της σεζόν 1993-94, ο Μάικλ Τζόρνταν αφήνει άφωνους τους πάντες όταν ανακοινώνει την απόφαση του να αποσυρθεί από το μπάσκετ και να ασχοληθεί με το μπέιζμπολ. Η επιστροφή του όμως δεν θα αργήσει όπως και αυτή των Σικάγο Μπουλς στους τίτλους. Το 1995, ο Τζόρνταν φοράει ξανά την φανέλα με το νούμερο 23 και οδηγεί τους Μπουλς στην κατάκτηση τριών σερί πρωταθλημάτων. Το 1996, εκτός του Πίπεν, ο τζόρνταν είχε και την συνδρομή του Ντένις Ρόντμαν και έτσι ήρθε η επικράτηση στους τελικούς επί των Σιάτλ Σούπερσονικς.

Το 1997, ο Τζόρνταν με τον Πίπεν συναντάνε στους τελικούς τον Στόκτον και Μαλόουν των Γιούτα Τζαζ με τον «Air Michael» να δίνει την νίκη με buzzer-beater στο πρώτο παιχνίδι και στο τέλος το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Σικάγο Μπουλς και Γιούτα Τζαζ συναντήθηκαν και το 1998 στους τελικούς με το ίδιο αποτέλεσμα δηλαδή τον Τζόρνταν πρωταθλητή με 4-2.

Το 1999 ο Τζόρνταν αποσύρθηκε για δεύτερη φορά για να επιστρέψει το 2001 και να αγωνιστεί για δυο σεζόν με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Τα 6 πρωταθλήματα NBA, οι πέντε φορές βράβευσ

Keywords
Τυχαία Θέματα