Η Φλόγα που «καίει» το ευρώ

11:23 18/5/2012 - Πηγή: AEK365

Στο Καλλιμάρμαρο πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και οι συντάκτες του περιοδικού "Economist" εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και παρουσίασαν στο πρωτοσέλιδο τους έναν λαμπαδηδρόμο να κρατά την Φλόγα η οποία εμφανίζεται να... καίει ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.
Με αυτό τον τρόπο το περιοδικό θέλησε να συνδυάσει την ελληνική Κρίση με την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας και όπως σημειώνεται

στο άρθρο: "Δυο χρόνια αφού άρχισε η κρίση, μια ελληνική έξοδος θα μπορούσε να προκαλέσει όλεθρο. Οι πιθανότητες της Ελλάδας για παραμονή στο ευρώ λιγοστεύουν κάθε μέρα. Το ασαφές αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου οδήγησε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και σε νέες εκλογές τον Ιούνιο. Το προφανές έναυσμα για την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα που θα απορρίπτει το πρόγραμμα λιτότητας. Οι εξελίξεις μπορεί αν έρθουν πιο γρήγορα, αν οι Έλληνες αρχίζουν να τρέχουν στις τράπεζες. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης είναι να εξαπλωθεί όλο αυτό και εκτός Ελλάδας. Και η χώρα που απειλείται περισσότερο από πιθανή έξοδο της Ελλάδας είναι η Κύπρος".

Keywords
Τυχαία Θέματα