Η εξουσία, η στάση του Ντέμη και η ώρα των πράξεων

09:52 28/2/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Η δήλωση του Νίκου Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου, "μας βλέπουν σαν ομαδούλα", μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ διαλέγει η εφημερίδα και στηρίζει το ρεπορτάζ της ΑΕΚ στην πρώτη της σελίδα. Παρά ταύτα τα διοικητικά δεσπόζουν στην επικαιρότητα, με το GOAL να τονίζει ότι έρχεται η ώρα των πράξεων για τους μετόχους: "Αυτό ακριβώς είναι που περιμένουν οι φίλοι της Ενωσης. Να δουν δηλαδή τους πρώην και νυν μετόχους

του συλλόγου να αφήνουν στην άκρη τις όποιες διαφωνίες τους και να μετουσιώσουν σε πράξη τις υποσχέσεις τους για τη διάθεση να βοηθήσουν τον σύλλογο να βγει από το τέλμα που έχει περιέλθει. Και φαίνεται πως η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι καθοριστική για να εισρεύσει έστω και ένα μικρό ποσό που θα κλείσει κάποιες τρύπες.

Συγκεκριμένα, αύριο αναμένεται να περάσει και πιθανότατα να εγκριθεί (αν οι όροι δεν αποδειχθούν καταδικαστικοί) από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ το δάνειο των 2 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Ντέμης Νικολαΐδης. Δεδομένα το παραπάνω ποσό αποτελεί σημαντική ταμειακή διευκόλυνση ωστόσο δεν φτάνει ούτε για... ζήτω.

Γι' αυτό και η ουσία βρίσκεται στην ενεργοποίηση των μετόχων που καλούνται για άλλη μια φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις που οι ίδιοι άμεσα ή έμμεσα δημιούργησαν.

Δεν είναι τυχαίο πως η 7η Μαρτίου χαρακτηρίζεται ημερομηνία ορόσημο, με δεδομένο πως τότε θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση του συλλόγου, μέσω της οποίας θα υπάρξουν εξελίξεις τόσο αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τα χρήματα που δεδομένα πρέπει να βάλουν οι μέτοχοι όσο και αναφορικά με την παραμονή του Ανδρέα Δημητρέλου στην προεδρία.

Αλλωστε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του πως θα ασκήσει υπηρεσιακή διοίκηση. Και όσο βλέπει πως οι μέτοχοι παραμένουν αποστασιοποιημένοι και αρκούνται στα λόγια θεωρείται δεδομένο πως και ο Δημητρέλος θα αποφασίσει να αποχωρήσει μια ώρα νωρίτερα από τον προεδρικό θώκο. Οπως κι αν έχει, στην περίπτωση της Ενωσης ο χρόνος θα είναι αυτός που θα κρίνει τα πάντα, με τις εξελίξεις -είτε καλές είτε κακές- να αναμένονται άμεσα", γράφει το GOAL.

SPORTDAY

Πρώτο θέμα την ΑΕΚ και τον Ντέμη Νικολαϊδη που "δεν θέλει να επιστρέψει τώρα στα διοικητικά της ΑΕΚ" επιλέγει για σήμερα η SPORTDAY η οποία γράφει σχετικά: "Ο Ντέμης Νικολαϊδη δίνει τη μάχη για τη σωτηρία της ΑΕΚ, αλλά δεν θέλει να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της. Αν και πιστεύει στη σωτηρία του Δικεφάλου, ο Ντέμης αρνείται πεισματικά ακόμα και να σκεφτεί την επιστροφή του στη διοίκηση της ΑΕΚ". Από εκεί και πέρα η SD γράφει πως "μπαίνουν λεφτά στην ΑΕΚ", στηριζόμενη στις δηλώσεις του Χάρη Οικονομόπουλου. Συνάμα, σημειώνεται πως ο χρόνος τρέχει: "Στο έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ θα τεθούν προς έγκριση οι όροι της εξασφάλισης δανείου 2 εκατ. ευρώ μέσω του Ντέμη Νικολαΐδη από τον Τούρκι Αλ Σουντάιρι. Εφόσον (και όπως όλα δείχνουν) εγκριθεί, τα χρήματα θα εκταμιευτούν μέσα στην εβδομάδα και θα καλυφθούν κάποιες

Keywords
Τυχαία Θέματα