Η ΕΡΤ λογοκρίνει το σποτ της Μπιενάλε (VIDEO)

22:45 25/10/2011 - Πηγή: AEK365

Η ΕΡΤ αρνήθηκε να προβάλλει το σποτ του δημιουργού Γιώργου Ζώη για την 3η Μπιενάλε της Αθήνας με το θεματικό τίτλο «Μονόδρομος». Η αιτία σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση είναι ότι το σποτ παραβιάζει το νόμο 1730 / 1987 (που καθορίζει τα της ΕΡΤ), καθώς και το ΠΔ 109 / 2010 περί οπτικοακουστικών υπηρεσιών και της τηλεοπτικής διαφήμισης.

Το σποτ, που γυρίστηκε σε μια

μέρα στην Αθήνα, δείχνει εικόνες επίθεσης σε αστυνομικό με μπογιές, τη ρίψη μολότοφ και άλλες «καθημερινές» εικόνες της πόλης. Ωστόσο, σίγουρα δε θα το δούμε από την ΕΡΤ, παρόλο που είναι χορηγός της Μπιενάλε.

Πάντως, ο Poka-Yio ένας εκ των διοργανωτών μίλησε στην free press εφημερίδα Athens Voice λέγοντας ότι καταλαβαίνει την άρνηση της ΕΡΤ να προβάλλει το σποτ:

«Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό έργο του Γιώργου Ζώη, ελάχιστων δευτερολέπτων που καταφέρνει να συμπυκνώσει και να αποτυπώσει επακριβώς την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εμείς και η πόλη αυτή τη στιγμή. Η ΕΡΤ είναι χορηγός μας και καταλαβαίνουμε τους λόγους για τους οποίους το έργο δεν το «πέρασε» με το φόβο του ΕΣΡ και της κεντρικής εξουσίας. Είναι όμως πραγματικά κρίμα που τέτοιου είδους μηχανισμοί δεν επιτρέπουν σε τέτοια καίρια έργα να βρίσκουν το δρόμο τους στη δημόσια τηλεόραση. Τα δελτία ειδήσεων κι οι εφημερίδες είναι κάθε μέρα γεμάτα από τέτοιου είδους εικόνες. Είναι απορίας άξιον που απορρίπτονται στις διαφημίσεις (δηλαδή το σποτ)».

Η ταινία, διάρκειας 25'' και σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζώη, θα παρουσιαστεί στα επίσημα εγκαίνια της Μπιενάλε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 18.00 στη Διπλάρειο Σχολή στην Πλατεία Θεάτρου, ενώ θα προβάλλεται στους χώρους της έκθεσης καθόλη την διάρκειά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα