Η επτάχρονη που έβαλε τα γυαλιά στους επιστήμονες!

16:26 12/1/2014 - Πηγή: AEK365

Η μικρή Σόφι έχει ένα όνειρο: να αποκτήσει για κατοικίδιο ένα δράκο! Έτσι, μόλις έμαθε να γράφει έστειλε ένα γράμμα στο Εθνικό ινστιτούτο επιστήμης της Αυστραλίας (CSIRO) και του ζήτησε αυτό το τόσο απλό δώρο.

«Θα το λέω Toothless αν είναι κορίτσι και Στιούαρτ αν είναι αγόρι», έγραψε η Σόφι, η οποία στην επιστολή της έδινε την υπόσχεση πως θα τάιζε τον δράκο της ωμό ψάρι και θα έπαιζε μαζί του όταν δεν θα ήταν στο σχολείο.

Όμως το Ινστιτούτο που έχει προϊστορία 87 χρόνων τα βρήκε σκούρα! Έτσι, αναγκάστηκε να βγάλει μια απολογητική ανακοίνωση απευθυνόμενη στο επτάχρονο κοριτσάκι

λέγοντάς της ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει την επιθυμία της.

«Δυστυχώς, αυτό δεν το καταφέραμε. Τα τελευταία 87 χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε δράκους ή τα αβγά τους», παραδέχθηκε στην απολογητική του ανακοίνωση το Ινστιτούτο. «Λυπούμαστε πολύ για αυτό Αυστραλία», κατέληξαν.

Πάντως, οι επιστήμονες ευχαρίστησαν τη Σόφι γιατί τους έδωσε τροφή για σκέψη. Μήπως οι δράκοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία... συσκευή εναλλακτικού καυσίμου που θα μείωνε την οικολογική καταστροφή;

Επειδή όμως δεν άντεχαν να απογοητεύσουν εντελώς τη νέα τους φίλη, οι επιστήμονες της έκαναν μία τρισδιάστατη εκτύπωση δράκου από τιτάνιο, ο οποίος ήδη ταξιδεύει προς το σπίτι της μικρούλας στο Μπρισμπέιν.

Η Σόφι είχε ζητήσει αρχικά από τους γονείς της ένα δράκο για τα Χριστούγεννα και όταν αυτοί της απάντησαν ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν την παρέπεμψαν στους επιστήμονες για επιβεβαίωση, αλλά η απάντησή τους δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαν οι γονείς για να κλείσει το θέμα. «Δεν της είπαν ότι δεν υπάρχουν!», είπε η μητέρα της... απελπισμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα