Η Ελλάδα στην Times Square! (VIDEO)

19:12 25/3/2012 - Πηγή: AEK365

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην Αμερική πήραν τρεις εθελοντές Έλληνες, οι οποίοι δημιούργησαν μια διαφημιστική καμπάνια, η οποία από χθες προβάλλεται σε ένα από τα πλέον τουριστικά και πολυσύχναστα σημεία του πλανήτη, την Times Square της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία απλών πολιτών με τίτλο «Up Greek Tourism», η οποία δημιούργησε μια ηλεκτρονική

γιγαντοαφίσα (electronic billboard) με χαρακτηριστικές εικόνες της Ελλάδας.

Την ομάδα «Up Greek Tourism» αποτελούν οι: Γιώργος Κλειβοκιώτης, Ονίκ Παλαντζιάν και Στάθης Χαϊκάλης ενώ τα κινούμενα γραφικά της διαφήμισης σχεδίασε ο βραβευμένος στο εξωτερικό Έλληνας δημιουργός Χάρης Τσέβης.

Το ενδιαφέρον είναι οι εικόνες που προβάλλονται στην καμπάνια, όπως ο Παρθενώνας, τα ελληνικά νησιά, ένα χαρούμενο κορίτσι, ένας σέρφερ, μια Εκκλησία, ένα τραπεζάκι κ.α. αποτελούνται από χιλιάδες ηλεκτρονικές «ψηφίδες» με πρόσωπα απλών ανθρώπων. Και φυσικά όλα αυτά στο γνωστό μπλε φοντο.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στη Lifo, ο Στάθης Χαϊκάλης, ένας από τους τρεις βασικούς εμπνευστές της ομάδας, η πρωτοβουλία, από την αρχή είχε θέσει ως κύριο στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας.

Ήδη πριν την ανάρτηση, υπήρχαν δημοσιεύματα στον βρετανικό Guardian, στην Huffington Post, αλλά και σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ έχουν προγραμματιστεί συνεντεύξεις με μεγάλα διεθνή και κανάλια και Μέσα.

Στην κεντρικότερη πλατεία της Νέας Υόρκης προβάλλονται από χθες και για δυο περίπου μήνες ακόμη διαφημιστικά σποτάκια των εξήντα δευτερολέπτων, τέσσερις φορές την ώρα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο!

Η καμπάνια αυτή δεν έχει καμία σχέση με κυβερνητικές πρωτοβουλίες και υλοποιήθηκε χάρη σε 300 Έλληνες, και όχι μόνο, εθελοντές που βοήθησαν οικονομικά λιγότερο ή περισσότερο ο καθένας.

Το 50% των δωρεών προήλθαν από την Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο προήλθε από Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Κατάρ, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Η.Π.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα