«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει τα στραβά μάτια στη Χρυσή Αυγή»

20:57 29/6/2012 - Πηγή: AEK365

Αποκαλυπτικός είναι ο νεοεκλεγείς βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) σχετικά με τις πρακτικές που ακολουθεί η φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Κυριαζίδης μιλώντας στο Pheme.gr στρέφεται κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, η οποία, όπως επισημαίνει, «κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες και στη Χρυσή Αυγή που αλωνίζουν

σε όλη τη χώρα»!

Μάλιστα, ζητά η κυβέρνηση «να θεσπίσει ως ιδιώνυμο το αδίκημα της αυτοδικίας ατόμων και ομάδων που υποκαθιστούν τα εντεταλμένα με την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας, όργανα»!

Ερωτόμενος για το αν τον ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα αυτοδικίας ακροδεξιών ομάδων που επιτίθενται σε βάρος ανυπεράσπιστων μεταναστών, απαντά πως φυσικά και τον ανησυχούν.

«Εδώ και καιρό είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης, όπου ομάδες πολιτών ή πολιτικές ομάδες, ως άλλοι σερίφηδες, παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και αυτοδικούν!», αναφέρει.

Όπως λέει μεγάλες ευθύνες έχει και η ηγεσία της αστυνομίας.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η αστυνομία πρέπει να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της. Θα πρέπει η ηγεσία της αστυνομίας να λάβει άμεσα μέτρα έναντι των φαινομένων αυτοδικίας που παρατηρούνται σε όλη τη χώρα σε βάρος μεταναστών. Δεν μπορεί η ηγεσία της αστυνομίας να κάνει τα στραβά μάτια στις ακροδεξιές ομάδες που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, οι οποίες αλωνίζουν σε όλη τη χώρα», τονίζει.

«Δεν μπορεί ομάδες πολιτών ή πολιτικές οργανώσεις να υποκαθιστούν την αστυνομία. Το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας, το οποίο η πολιτεία έχει αναθέσει στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ), θα πρέπει να πάψει να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης διαφόρων ομάδων ή πολιτικών οργανώσεων. Αυτές οι ομάδες που επιχειρούν να επιβάλλουν το νόμο, θέτουν σε πρωτοφανή δοκιμασία τους δημοκρατικούς θεσμούς, λειτουργούν κατά της Δημοκρατίας», τονίζει.

Αναφορικά με τα ποσοστά που έλαβε η Χρυσή Αυγή στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν αστυνομικοί, ανέφερε πως: «Δεν είναι ανεξήγητα τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία. Όταν επί δεκαετίες η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στους αστυνομικούς, όταν οι πολίτες δεν δείχνουν διάθεση να ακούσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όταν η πολιτεία τους αντιμετωπίζει σαν στελέχη δευτέρας διαλογής της δημόσιας διοίκησης, όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των αστυνομικών. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια».

Αναφερόμενος τέλος στην μήνυση που κατέθεσαν αστυνομικοίτης Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της Λιάνας Κανέλλη, σημειώνει πως «Έκαναν πατάτα! Δεν αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο παρόμοια ζητήματα. Εκτός των άλλων το σχόλιο της κυρίας Κανέλλη, είναι σαφές ότι δεν αφορούσε τους αστυνομικούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα