Η Εκκλησία της Αγγλίας απέκτησε την πρώτη γυναίκα επίσκοπο της ιστορίας

14:02 27/1/2015 - Πηγή: AEK365

Σε μια πραγματικά ιστορική κίνηση προχώρησε η Εκκλησία της Αγγλίας χειροτονώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της γυναίκα επίσκοπο, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των συντηρητικότερων φωνών ενάντια στις εκσυγχρονιστικές προσπάθειες.

Η 48χρονη μητέρα δύο παιδιών Λίμπι Λέιν έγινε επίσκοπος δύο δεκαετίες αφότου η Εκκλησία της Αγγλίας επέτρεψε στις γυναίκες να γίνονται ιερείς. Η Λέιν χειροτονήθηκε επίσκοπος του Στόκπορτ σε τελετή που έλαβε χώρα στον μητροπολιτικό ναό του Γιορκ, στη Βόρεια Αγγλία.

Ωστόσο, η τελετή δεν

ήταν ανέφελη καθώς όταν ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ, Τζον Σεντάμου, ρώτησε κατά το τυπικό τους συναθροισμένους κατά τη διάρκεια της τελετής εάν η Λέιν πρέπει να χειροτονηθεί επίσκοπος, ακούστηκε ανάμεσα στο πλήθος που έδινε τη συγκατάθεσή του η φωνή ενός άνδρα, ο οποίος φώναξε πως «όχι, δεν το γράφει η Αγία Γραφή».

Ο αρχιεπίσκοπος Σεντάμου έθεσε για δεύτερη φορά την ερώτηση στο ακροατήριο, αλλά δεν υπήρξε άλλη διαφωνία με αποτέλεσμα η τελετή να συνεχιστεί ομαλά. Ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι επίσκοποι ακούμπησαν τη Λέιν και προσευχήθηκαν για εκείνη, ενώ η τελετή έληξε με πολλά χειροκροτήματα για την πρώτη γυναίκα επίσκοπο.

«Εάν ο διορισμός μου ενθαρρύνει ακόμη και μία νεαρή γυναίκα να ανασηκώσει το βλέμμα της και να συνειδητοποιήσει τις δυνατότητές της και ότι το περιβάλλον της δεν πρέπει να καθορίζει το τι είναι εφικτό για εκείνη, τότε θα νιώσω ιδιαίτερη τιμή», είπε η ίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα