Η ευθεία γραμμή του Μελισσανίδη

18:30 16/7/2013 - Πηγή: AEK365

Αντίθετα από ότι ίσως κάποιοι πιστεύουν ή θέλουν να πιστεύουν, σε αυτή εδώ την εφημερίδα δεν σταθήκαμε ποτέ ικανοί να στηρίξουμε κάποιο πρόσωπο ή μια κατάσταση, στην οποία να μην πιστεύαμε πραγματικά. Ή τουλάχιστον που να μην πιστεύαμε πως με αυτή την στήριξη κάνουμε το σωστό ή το...περισσότερο - συγνώμη για το αδόκιμο του όρου- σωστό. Άσχετα με το αν θεωρείται γενικώς ότι δικαιωθήκαμε ή όχι και σε ποιες από τις επιλογές μας.

Ειλικρινά δεν θα ήμασταν σε θέση να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τα διαρκείας φέτος, με τον τρόπο που το κάνουμε, αν δεν πιστεύαμε

πρώτοι εμείς στην σπουδαιότητα του πράγματος κι επίσης, μετά τις πρώτες μέρες διάθεσης, αν δεν είχαμε πειστεί ότι πραγματικά η ανταπόκριση είναι αυτή που μας δείχνουν οι πληροφορίες που παίρνουμε από παντού.

Δεν αδιαφορήσαμε ποτέ για τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν και δεν τις βάλαμε στην άκρη. Αρνηθήκαμε όμως και αρνούμαστε να δώσουμε εμείς έμμεση στήριξη, σε μια εκστρατεία που γίνεται μέσω «αντικειμενικής» αρθρογραφίας τις τελευταίες μέρες. Μια εκστρατεία που έχει στόχο να πειστούν όσο το δυνατό περισσότεροι οπαδοί της ΑΕΚ γίνεται, πως η απόφαση για τις τιμές των διαρκείας, είχε αποκλειστικό στόχο την τσέπη τους.

Ξέρουμε πολύ καλά, είμαστε απόλυτα πεισμένοι, πως αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. Και δεν είναι τυχαίο ότι προβάλλεται πολύ κι από εφημερίδες ανοιχτά εχθρικές προς την ΑΕΚ και ειδικά προς την ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Που δυστυχώς βρίσκουν ακόμη και κάποιους γνωστούς, αγνούς και ανιδιοτελείς «Ενωσίτες» και προβάλλουν την αρνητική άποψη που έχουν για τις τιμές που ανακοινώθηκαν. «Ενωσίτες» που εδώ, δείχνουν μια αδικαιολόγητη για μένα αφέλεια. Αλλά δεν πειράζει.

Το σημαντικό είναι πως σε αυτή την εκστρατεία δεν ...μασάει ο πολύς κόσμος κι αυτό φαίνεται πανηγυρικά από τις πρώτες μέρες. Για μένα, αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στον...ηλεκτρισμό που μεταδίδει στον κόσμο προσωπικά ο Μελισσανίδης.

Στο συγκεκριμένο θέμα μάλιστα, με την αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθηση που το αντιμετώπισε από την αρχή. Δεν είναι μυστικό πως μέχρι και την τελευταία στιγμή, είχε μπροστά του εισηγήσεις για εντελώς διαφορετικές τιμές στα διαρκείας. Αρκετά μειωμένες.

Δεν κουράστηκε να ακούει όλο το τελευταίο διάστημα επιφυλάξεις και ανησυχίες. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ίσχυε το εκπληκτικό που διάβασα κάπου, ότι είναι...εκτός πραγματικότητας, άκουσε τόσα πολλά τον καιρό που ετοιμαζόταν η φετινή καμπάνια, που δεν υπάρχει περίπτωση να μην...έμπαινε στην πραγματικότητα, όπως την βλέπουν κάποιοι. Δεν υπάρχει ούτε ένα αρνητικό επιχείρημα που να μην του τέθηκε υπόψη.

Δεν υπήρξε όμως ούτε μία στιγμή, που να δείξει ότι έχει δεύτερες σκέψεις για το ζήτημα. Κάτι που αποδεικνύει πως το σκεπτικό που εξέφρασε και συνεχίζει να εκφράζει, το έχει δουλέψει καλά στο μυαλό του, είναι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό που θέλει να πετύχει. Κι αυτό περνάει στον κόσμο.

Θα τολμούσα να πω μάλιστα, πως στην πραγματικότητα ο Μελισσανίδης δεν έχει... επικοινωνήσει ούτε το ένα δέκατο αυτού που έχει στο μυαλό του σαν στόχο για την φετινή καμπάνια των διαρκείας. Στόχος που φτάνει πολύ ψηλά, αλλά δεν θέλει να τον θέσει ο ίδιος δημόσια. Έδωσε τις κατευθύνσεις που ήθελε να δώσει και περιμένει από τους ΑΕΚτζήδες να ανταποκριθούν θετικά ή αρνητικά.

Οι πρώτες και πολύ κρίσιμες ενδείξεις, δικαιώνουν την αποφασιστικότητα και την... ευθεία γραμμή που ακολούθησε στο συγκεκριμένο θέμα.

Εσείς νομίζετε πως ο Μελισσανίδης δεν είχε υπόψη του τι θα γραφτεί και τι θα ακουστεί; Πιστεύετε ότι τόσα χρόνια δεν ξέρει τι λέγεται και τι γράφεται από όσους πάντα αμφισβητούσαν τον ίδιο και τις προθέσεις του; Δεν μπορούσε λέτε να φανταστεί, την γνωστή κι αναμενόμενη σπέκουλα και προπαγάνδα που θα ακολουθούσε τις ανακοινώσεις για τα διαρκείας;

Φυσικά και μπορούσε να φανταστεί και είχε υπόψη του τα πάντα. Όμως αυτό ήταν το σκεπτικό του, αυτή ήταν η απόφαση του και κοιτώντας τον κόσμο της ΑΕΚ στα μάτια, τους τα είπε όλα ξεκάθαρα. Ακριβώς όπως τα είχε εκείνος στο μυαλό του. Χωρίς προσθαφαιρέσεις, χωρίς...φτιασιδώματα.

Ο Μελισσανίδης έτσι την έχει στο μυαλό του την ΑΕΚ. Όχι σαν...επαίτη που θα παρακαλάει για βοήθεια τους ίδιους τους φιλάθλους της για να επιβιώσει. Που προκειμένου να πείσει για να την βοηθήσουν, να δίνει κάθε είδους κίνητρο που θα μπορούσε να δοθεί. Κάθε κίνητρο, εκτός όμως από τα μεγάλα οράματα που της ταιριάζουν πραγματικά.

Ο Μελισσανίδης έτσι βλέπει και τους ΑΕΚτζήδες. Όχι σαν φιλάθλους - οπαδούς που ψάχνουν να βρουν κίνητρα για να βοηθήσουν την ομάδα τους. Τους βλέπει σαν υπερήφανους οπαδούς όπως τους γνώρισε και τους ξέρει ο ίδιος, που θα εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, για να είναι συμμέτοχοι στην ΑΕΚ.

Γι' αυτό πήρε την απόφαση που πήρε, γι' αυτό σύνδεσε την καμπάνια των διαρκείας με δύο τόσο κεφαλαιώδη θέματα. Το γήπεδο και την συμμετοχή στην Ερασιτεχνική.

Δεν το παίζω ...μετά Χριστόν προφήτης. Κι εγώ είχα αμφιβολίες. Όλους μας επηρέασε η απαξίωση της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Όλοι μάθαμε να βάζουμε χαμηλά τον πήχη. Και πώς να μην γίνει αυτό με όσα περάσαμε;

Αυτό ακριβώς όμως έρχεται ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ να προσπαθήσει να διώξει από μέσα μας, να το αποτινάξει πάνω από όλους τους ΑΕΚτζήδες. Το είπαμε και πάλι πρόσφατα. Μπροστά στο συνολικό κόστος του νέου γηπέδου, είναι αστείο και να μιλάει κανείς για την σημασία του ποσού που θα εξοικονομηθεί από τα διαρκείας.

Την στιγμή που μιλάμε για τον άνθρωπο που δημόσια εγγυήθηκε το 2005 ότι θα έβαζε και 20 εκ. ευρώ από την τσέπη του, για να συμπληρωθεί το χρηματοδοτικό πλάνο για το σχέδιο που παρουσίασε τότε.

Την στιγμή που εκείνος ξέρει καλύτερα από όλους, πόσο μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για συμμετοχή στην χρηματοδότηση από τεράστιους οικονομικούς παράγοντες.

Η απόφαση του Μελισσανίδη, όσο και να είναι δύσκολο σε κάποιους να το δεχτούν, όσο και να ειρωνεύονται - δεν μπορούν άλλωστε να κάνουν και τίποτε παραπάνω - αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τον ψυχισμό του ΑΕΚτζή κι όχι την τσέπη του. Και το «πιστεύω» του, ήταν και παραμένει τόσο δυνατό, που πήρε αυτό το ρίσκο ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως ήταν και ο μοναδικός που θεωρούσε ότι μπορεί να πετύχει.

Γιατί ο ίδιος είχε κι έχει την εμπιστοσύνη στην ΑΕΚ και στον κόσμο της, που πάρα πολλοί από μας χάσαμε τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ: Ο Ντέμης δυστυχώς δεν πήγε στην εκδήλωση της προηγούμενης Τετάρτης. Εγώ τον καυτηρίασα. Αλλά εγώ εκφράζω την προσωπική μου άποψη. Ο Μελισσανίδης που θα είχε κάθε λόγο να είναι οργισμένος και να κλείσει την πόρτα μια για πάντα, δεν το κάνει.

Μάλιστα, αντί να ρίξει νερό στον μύλο του διχασμού, τα τελευταία 24ωρα με συγκεκριμένες κινήσεις εκφράζει την ενόχληση του για τα συνθήματα που γράφτηκαν σε βάρος του Νικολαΐδη, κατά μήκος της διαδρομής από την γέφυρα της Βαρυμπόμπης μέχρι το σημείο που γινόταν η εκδήλωση. Και ζητάει σε όλους τους τόνους, να τελειώνει μια για πάντα αυτή η ιστορία της κόντρας. Ας ελπίσουμε πραγματικά, πως στο τέλος θα καταφέρει να κάνει τους πάντες και τον ίδιο τον Νικολαΐδη, να δουν πιο μακριά από το...δάχτυλο τους.

* Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα "ΩΡΑ των σπορ"

Keywords
Τυχαία Θέματα