Η δυναστεία των Patriots (VIDEO)

08:00 2/2/2015 - Πηγή: AEK365

Δυο πολύ σπουδαίες ομάδες αναμετρήθηκαν στον 49ο τελικό του Super Bowl προσφέροντας εξαιρετικό θέαμα και ένα συναρπαστικό φινάλε με τους New England Patriots να είναι οι μεγάλοι νικητές επικρατώντας με 29-24 των Seattle Seahawks και να κατακτούν τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία τους.
Στο α' ημίχρονο οι Patriots έπαιξαν με μικρές κοντές πάσες και υπομονετικά, μεθοδικά 1st downs. Κατέβηκαν 3 φορές το γήπεδο, κι ας σκόραραν μόνο τις 2. Οι Seahawks διατήρησαν επαφή με το σκορ, ισοφαρίζοντας και στα 2 touchdowns των Patriots, τη 2η μάλιστα κατεβαίνοντας το γήπεδο σε μόλις 29".
Τεράστιο ρόλο έπαιξε ο receiver Matthews, που μπήκε στο ματς και άλλαξε τις ισορροπίες στα αμυντικά match-ups. Οι 3 πρώτες του υποδοχές έγιναν εδώ, αρχικά προετοιμάζοντας ένα touchdown για τον Lynch (στο 7-7) και ύστερα με ένα δικό του, για το 14-14, ύστερα από το 14-7 που έκαναν οι Patriots με touchdown από τον Gronkowski.
ύστερα από μια ποινή για τράβηγμα μάσκας, οι Hawks βρέθηκαν μες στο red zone με μόλις 6" για τη λήξη. Παρόλο που πολλοί ήθελαν και περίμεναν field goal που θα μείωνε τη διαφορά, και με δεδομένο πως το Σιάτλ είχε την πρώτη επίθεση του β' ημιχρόνου, ο Pete Carroll επέλεξε να παίξει επιθετικά, και δικαιώθηκε.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Patriots έμοιαζαν καταβεβλημένοι. To πρώτο drive των Seahawks κατέληξε σε κοντινό field goal του Haushka που τους έδωσε το πρώτο προβάδισμα. Ξαφνικά, οι Patriots στην επόμενη επίθεση άρχισαν να επιτίθενται με βάρος στην πάσα αντί για τα κοντινά routes που τους είχαν φέρει ως εδώ. Το αποτέλεσμα ήταν ένα interception από τον Bobby Wagner και ένα γρήγορο επακόλουθο touchdown που έμοιαζε να τελειώνει το παιχνίδι. 24-14 οι Seahawks, με την άμυνα των Patriots να μοιάζει κουρασμένη.
Όμως από τα μέσα της 3ης περιόδου κι έπειτα το Σιατλ έπαιξε συντηρητικά, η άμυνα των Patriots έδειξε ξανά σημεία ζωής, με αποτέλεσμα μια σειρά από πάρα πολύ άσχημα three-and-outs των Seahawks, οι οποίοι απέτυχαν να διασφαλίσουν τη διαφορά τους ή να σπαταλήσουν χρόνο. Στο μεταξύ, στην 4η περίοδο οι Patriots εκμεταλλεύτηκαν την σταδιακή αποσύνθεση της αμυνας των Seahawks (μικροτραυματισμοί, αποχωρήσεις, κούραση) και χτύπησαν όπως στη 2η.
Με τον Edelman να συνεισφέρει τα μέγιστα, και τον Belichick να έχει ουσιαστικά μοιράσει το φορτίο για τον Brady σε όλα του τα επιθετικά όπλα, οι Patriots πρώτα μείωσαν 24-21 κι έπειτα πήραν πίσω τη μπάλα με 6'52" να απομένει. Αν το touchdown του Brady στον Edelman δεν ερχόταν τόσο πιο γρήγορα από όσο περίμεναν, το παιχνίδι θα μπορούσε απλά να έχει λήξει σε ένα μαεστρικό 7λεπτο νικητήριο drive. Αντ'αυτού, το touchdown έφερε τους Patriots ξανά μπροστά, όμως με 2'02" να απομένουν στο ρολόι και τους Seahawks να διαθέτουν όλα τους τα τάιμ άουτ. Που σημαίνει, ήθελαν 80 γυάρδες σε ένα δίλεπτο, έχοντας 4 ευκαιρίες να σταματήσουν το χρόνο.
Ύστερα από ένα πραγματικά απίθανο catch του Kearse, οι Seahawks βρέθηκαν 1 γυάρδα από το σκοράρισμα που θα τους έδινε το τρόπαιο, έχοντας 3 ευκαιρίες να το πετύχουν.
Οι Seahawks είχαν το παιχνίδι σχεδόν κλειδωμένο αλλά έχασαν γιατί ο Butler αντί να γονατίσει μες στο end zone (touchback, μπάλα στις 20 γυάρδες) και να λήξει το ματς, βγαίνει έξω και σταματιέται στη μία γυάρδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει. 20" ακόμα, 1 τάιμ άουτ οι Seahawks, μα κυρίως snap από τη 1 γυάρδα, που σημαίνει πως δε μπορείς να κάνεις victory formation, δε μπορείς απλά να γονατίσεις, πρέπει να παίξεις. Το κυρίαρχο σενάριο εδώ ήταν πως οι Patriots θα έτρωγαν το safety και θα επέστρεφαν τη μπάλα στους Seahawks, οι οποίοι από τη σέντρα θα είχαν λιγοστά δεύτερα, συν ένα τάιμ άουτ, προκειμένου να πετύχουν ένα -νικητήριο- field goal.
Όμως ο Bennett πηδάει στη νεκρή ζώνη μπροστά στη μπάλα πριν το snap, παίρνοντας ποινή 5 γυαρδών για τους Seahawks. Οι 5 γυάρδες όντας αρκετές για γονάτισμα, έληξαν οριστικά το παιχνίδι.
Αν δεν συνέβαινε το interception, οι Seahawks θα είχαν κάνει το πρώτο back to back εδώ και 11 χρόνια.
Με το απίθανο, τρελό interception του Butler, η ιστορία γράφει πως οι Patriots επιμηκύνουν την σπουδαία δική τους δυναστεία των ‘00s και στην επόμενη δεκαετία, ο Brady , που πήρε και το ρεκόρ περισσότερων touchdowns καριέρας σε Super Bowl, με 4 δαχτυλίδια φτάνει Montana και Bradshaw στη κορυφή της λίστας (και έχει παίξει και για άλλα δύο), ενώ γράφει 4 touchdowns στην πλάτη της πιο τρομακτικής άμυνας του NFL κερδίζοντας επάξια το MVP του τελικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα