Η δεύτερη θέση φέρνει... λεφτά στον ΠΑΟ

09:11 15/5/2014 - Πηγή: AEK365

Μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση των play off, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την ΠΑΕ να βάζει στα ταμεία της αρκετά χρήματα ακόμα και στην περίπτωση που η ομάδα δεν μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα και με βάση τα φετινά οικονομικά δεδομένα, σε περίπτωση πρόκρισης στα play off του Τσάμπιονς

Λιγκ στα ταμεία του Παναθηναϊκού θα μπουν 2.1 εκ. ευρώ ενώ αν η ομάδα περάσει στους ομίλους τότε αυτόματα θα εισπράξει άλλα 8.6 εκ. ευρώ.
Επιπλέον, θα μοιραστεί με τον Ολυμπιακό το market pool το οποίο, για την Ελλάδα, είναι πάνω από 10 εκ. ευρώ.
Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αποκλειστεί από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα παίξει στα play off του Europa League και θα εισπράξει 150.000 ευρώ και αν καταφέρει να μπει στους ομίλους τότε θα πάρει 2.1 εκ. ευρώ. Σημειώνεται πως market pool υπάρχει και στο Europa League και υπολογίζεται στα 3.5 εκ. ευρώ περίπου.
Ο Παναθηναϊκός αν καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους, είτε Τσάμπιονς Λιγκ είτε Europa League, θα πριμοδοτείται για κάθε νίκη και κάθε ισοπαλία. Με το καθεστώς που ισχύει τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ η νίκη ανταμείβεται με 1 εκ. ευρώ και η ισοπαλία με 500.000 ευρώ ενώ τα αντίστοιχα ποσά στο Europa League είναι 200.000 και 100.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα