«Η Μπάγερν Μονάχου πρότυπο για την Μίλαν»

15:39 11/12/2012 - Πηγή: AEK365

Το πλάνο που ακολουθεί κάθε χρόνο η Μπάγερν Μονάχου με τους θετικούς ισολογισμούς και τα αυξημένα έσοδα από τα εισιτήρια θέλει να έχει ως πρότυπο η Μίλαν όπως ξεκαθάρισε η Μπάρμπαρα Μπερλουσκόνι.

Σε συνέντευξη της στην "Equipe" η οικονομική διευθύντρια της Μίλαν μίλησε για
Το νέο πλάνο διοίκησης: "Μας εμπνέει η Γερμανία και ειδικά η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί κάθε χρόνο παρουσιάζουν θετικούς ισολογισμούς, χωρίς να

έχουν υποβαθμίσει την αγωνιστική τους ποιότητα. Φρόντισαν να αντιμετωπίσουν το ποδόσφαιρο ως θέαμα, τους φιλάθλους ως πελάτες και άλλαξαν τελείως τη νοοτροπία τους. Αυτούς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε στη Μίλαν".
Τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση: "Ήδη έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε νεαρούς παίκτες, οι οποίοι κόστισαν λιγότερο από τα μεγάλα ονόματα του παρελθόντος. Σε αυτούς θα στηριχτεί η ομάδα και στο μέλλον. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε τα έξοδα, χωρίς ωστόσο να περιοριστεί η ποιότητα της ομάδας. Θέλουμε να διεκδικούμε τίτλους κάθε χρόνο, είναι στο γενετικό μας κώδικα αυτό".
Την πώληση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών που προκαλεί το μειωμένο ενδιαφέρον των οπαδών για την ομάδα: "Αλήθεια είναι αυτό. Για αυτό πρέπει να βρούμε τρόπους να βελτιώσουμε την προώθηση του ονόματος της Μίλαν και να τονίσουμε πως Μίλαν σημαίνει φανέλα και έμβλημα και όχι παίκτες. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, η φανέλα είναι αυτή που μένει".
Το ενδεχόμενο απόκτησης πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών: "Αν οι ισολογισμοί μας το επιτρέπουν, μπορούμε να αποκτήσουμε κάποια ονόματα σπουδαία. Προτεραιότητά μας, πάντα, θα είναι η οικονομική ευρωστία του συλλόγου. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον της ομάδας".

Keywords
Τυχαία Θέματα