«Η αρχή του τέλους ήταν το 2008»

17:27 4/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ανδρέας Δημητρέλος κλήθηκε να απαντήσει και στην ερώτηση γιατί έφτασε η ΑΕΚ σε αυτό το τραγικό σημείο οικονομικά. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε μια... ιστορική αναδρομή στις προηγούμενες διοικήσεις και εξέφρασε την άποψή ότι η κατηφόρα της ομάδας ξεκίνησε, όταν της αφαιρέθηκε στα χαρτιά το πρωτάθλημα του 2008.

«Για εμένα, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, το πρόβλημα ξεκίνησε όταν η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό.

Από εκείνη τη στιγμή για την ΑΕΚ άρχισε μια αντίστροφη μέτρηση. Όχι μόνο επειδή χάθηκαν τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπήρξε διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ των μετόχων, διαφορετικές απόψεις για τον χειρισμό της ομάδας στα πλέι οφ, με αποτέλεσμα μετά από πέντε έξι μήνες την αποχώρηση του κυρίου Νικολαΐδη και στη συνέχεια του κυρίου Κανελλόπουλου, του κυρίου Γκούμα, του κυρίου Χατζηιωάννου και έμειναν κάποια στιγμή μόνοι τους ο κύριος Νοτιάς και ο κύριος Παππάς, μέχρι να κουραστούν να προσπαθούν να μαζέψουν τα χρέη, τα οποία είχαν αρχίσει να δημιουργούνται από τα συμβόλαια στα οποία είχες βασιστεί για να πάρεις το πρωτάθλημα.

Εκεί ξεκίνησαν όλα, γιατί αν ανατρέξουμε στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, από το 2004 έως το 2008, ήταν μια τετραετία στην οποία η ΑΕΚ πρωταγωνίστησε. Ακόμη και από τον πρώτο χρόνο που την είχαν όλοι ξεγραμμένη. Να θυμίσω ότι δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος η ΑΕΚ ήταν πρώτη και χάσαμε το παιχνίδι από τον Ιωνικό στο 78'... Μου έχει μείνει ακόμη αυτή η στιγμή, το γκολ του Νατσούρα... Και ξαφνικά βρίσκεται στην επόμενη αγωνιστική να μη της δίνεται ένα πέναλτι από τον κύριο Βασσάρα... Χάνεις το Τσάμπιονς Λιγκ εκείνη τη χρονιά και τα επόμενα χρόνια δύο φορές ισοβαθμήσαμε με τον Ολυμπιακό. Μια από αυτές τις φορές να είχαμε βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ δε θα είχαμε πρόβλημα. Γιατί ο πρώτος έπαιρνε κατευθείαν τα χρήματα στην τσέπη του», τόνισε.

Για τις πολλές μεταγραφές

Όταν επισημάνθηκε στον Δημητρέλο ότι από το 2004 έως το 2008 η ΑΕΚ έκανε πολλές μεταγραφές, απάντησε: «Όλα αυτά ξεκινούν από μία φιλοσοφία. Όταν μπήκε η ΑΕΚ το 2004 στο άρθρο 44 υπήρχε ένα πλάνο πενταετίας. Στα πρώτα δύο χρόνια αναγκάστηκε να βασιστεί σε νέους παίκτες για να ανακάμψει και να βρεθεί πάλι στο προσκήνιο. Οπότε στην πορεία εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε και πήρε αρκετούς παίκτες, προκειμένου να μπορέσει να εκπληρώσει κάποια στιγμή την υποχρέωση που είχε απέναντι στον κόσμο να πάρει ένα πρωτάθλημα.

Άρα ξεκίνησε ένας σχεδιασμός διετίας τριετίας, στην οποία είχαν γίνει αρκετές μεταγραφές χωρίς να γίνουν έξοδα μεγάλα και στην πορεία συνειδητοποίησαν οι άνθρωποι της ομάδας τότε ότι με μια υπέρβαση θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω. Κάνοντας την υπέρβαση την τρίτη χρονιά έφτασαν να πιούν νερό, αλλά ισοβαθμήσαμε και δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Ήρθε η επόμενη χρονιά, και εκεί που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, το χάσαμε στα χαρτιά. Βεβαίως έγιναν πολλές μεταγραφές, αλλά όταν προσπαθείς να κάνεις κάτι έχοντας ήδη αρκετές μεταγραφές στην πρώτη διετία, δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στο τέλος. Με το που χάν

Keywords
Τυχαία Θέματα