Η αποξένωση στην εποχή του Διαδικτύου το θέμα της έκθεσης

10:48 17/5/2013 - Πηγή: AEK365

Οι υποψήφιοι στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, Γενική Παιδεία, κλήθηκαν σήμερα, πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, να αναλύσουν το φαινόμενο της αποξένωσης στην εποχή του Διαδικτύου.
Πρόκειται ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γ. Γραμματικάκη « Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», που αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μέσα από το διαδίκτυο.
Σύμφωνα με πληροφορίες,

στις ερωτήσεις οι εξεταστές ζητούσαν από τους υποψήφιους να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου.
Οι εξεταστές ζητούσαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι και το ότι ο άνθρωπος, αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος, μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε με αγαθά είτε με πολέμους.
Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας περιλαμβάνει, εκτός από το θέμα της έκθεσης, γραμματικές, συντακτικές και εννοιολογικές παρατηρήσεις.
Οι εξετάσεις άρχισαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, οι καθηγητές ήταν από νωρίς στις θέσεις τους σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα